Fietsersbond: “Nieuwe rotonde Gentsesteenweg gevaarlijk voor fietsers”

De gevaarlijke oversteekplaats aan de rotonde.
Fietsersbond De gevaarlijke oversteekplaats aan de rotonde.
De Aalsterse Fietsersbond waarschuwt fietsers die de nieuwe rotonde aan de Gentsesteenweg boven de tunnel moeten nemen. “Een gemiste kans en gevaarlijk”, zegt Marleen Stallaerts van De Fietsersbond.

Het is opletten geblazen aan de nieuwe rotonde boven de pas aangelegde tunnels. “Komende van de Capucienenlaan en fietsend richting Gent dien je twee punten te kruisen: een eerste is daar waar de auto’s de tunnel richting Asse kunnen inrijden, een tweede is daar waar de auto’s de tunnel uitrijden en het rondpunt op willen komen. Als je daar als fietser wil kruisen kan je moeilijk zien of er een auto komt en zit de fietser niet in het direct vizier van de automobilist. Dit omdat de betonnen afsluiting naar de tunnel behoorlijk hoog is, wat we logisch vinden voor de veiligheid, en het fietspad daar vlak naast ligt”, zegt De Fietsersbond. Die vindt het beter om de muur de laatste meter voor de oversteekplaats een beetje te verlagen om de zichtbaarheid te verbeteren.
5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Koen Van Den Eeckhaut

  Ik hoop dat er aanpassingen komen nog voor de eerste onvermijdelijke aanrijding. Levensgevaarlijk.

 • Ine Van Cauwenberg

  Zeer gevaarlijke plaats voor fietsers, domme zet, accidenten zulle er zowizo komen!

 • Peter Croeckaert

  Bij het openstellen rotonde zal het geen week duren vooraleer daar fietsers worden aangereden, omdat te zien hoef je geen universitair te zijn.

 • hugo van de maele

  Heb idd al mogen ondervinden dat het zicht zeer beperkt is voor beiden en zeer gevaarlijk zal zijn.

 • Bart Van De Keer

  Zo is het nooit goed voor iedereen hé...