Fietsersbond niet blij met verplaatsen fietspad aan rotonde: “Schijnoplossing”

Het fietspad is wat opgeschoven.
RLA Het fietspad is wat opgeschoven.
“Een schijnoplossing”, zo noemt de Aalsterse Fietsersbond het opschuiven van het fietspad op de nieuwe rotonde aan de Gentsesteenweg in Aalst. De Fietsersbond uitte al eens haar ongenoegen over de onveilige oversteekplaats op de rotonde op het dak van de nieuwe tunnel en vindt de aanpassingen die Agentschap Wegen en Verkeer uitvoerde niet genoeg.

“Wij hebben dit al in de pers aandacht gegeven, en er zijn als gevolg daarvan aanpassingen gebeurd, maar deze geven nog steeds geen mogelijkheid tot oogcontact tussen automobilist en fietser. De aanpassingen - het opschuiven van het fietspad - hebben de zichtbaarheid tussen fietser en andere weggebruikers niet verbeterd”, zegt Marleen Stallaerts van De Fietsersbond.

“Als je met je voorwiel tot aan de stopstreep rijdt, is er nog steeds geen oogcontact mogelijk. Wanneer je wat verder rijdt zodat je op de stopstreep staat als persoon heb je het stopbord dat volledig het zicht blokkeert”, zegt De Fietsersbond. “Wij vragen dringend een veilige oplossing.”

Agentschap Wegen en Verkeer herhaalt dat de betonnen muur niet kan weggehaald worden omdat ze deel uitmaakt van de tunnelstructuur. “We hebben het fietspad verplaatst en dat maakt wel degelijk een verschil uit met hoe het eerst was. De situatie aan de rotonde zal opgevolgd worden", zegt AWV.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.