Fietsersbond geeft donderdag applaus aan fietsers op Leirekensroute

De Fietsersbond gaf vorig jaar onder meer applaus aan de fietsers ter hoogte van de rotonde Haring in Aalst.
Rutger Lievens De Fietsersbond gaf vorig jaar onder meer applaus aan de fietsers ter hoogte van de rotonde Haring in Aalst.
Donderdag is het de zesde Nationale Applausdag van de Fietsersbond. Fietsers die in Aalst aan de Zwembadlaan en Leirekensroute rijden, krijgen een paascadeautje.

Op woensdag 21 maart staan meer dan honderd teams over heel België tijdens de ochtendspits paraat om fietsers te belonen met een applaus. Ook de Fietsersbond Aalst doet mee. “We willen een hartverwarmend applaus voor mensen die dagelijks de fiets nemen voor woon-werkverkeer, naar school, naar de winkel,... Om hen te bedanken en aan te moedigen: zij maken de keuze voor het slimste en gezondste vervoermiddel”, zegt de Fietsersbond.

Deze keer steekt ook Fietsersbond Aalst de fietsers een hart onder de riem op Leirenkensroute aan de Zwembadlaan. “Fietsers ontvangen er voor deze gelegenheid alvast een vroeg paascadeautje. Waarom op deze locatie? Omdat elke fietsinvalsweg naar de stad voorrang moet krijgen. Een veilige en fietsvriendelijke stad kan enkel als de toegangswegen ook fiets- en kindvriendelijk zijn. Met deze actie zetten we fietsen in Aalst in de kijker en vragen we blijvende aandacht voor een duurzaam fietsbeleid”, zegt de Fietsersbond. Er zal applaus zijn tussen 7.30 en 8.30 uur.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.