Fietser zwaargewond nadat hij wordt opgeschept door auto aan oversteekpunt voor fietsers

De voorruit raakte verbrijzeld bij de aanrijding van de fietser.
Koen Baten De voorruit raakte verbrijzeld bij de aanrijding van de fietser.
Een fietser uit Aalst is vrijdagnamiddag zwaargewond geraakt nadat hij werd opgeschept door een lichte bestelwagen aan de Leo Gheeraerdtslaan. Het slachtoffer kwam op de ruit terecht, die door de klap verbrijzeld werd. De man werd naar het ziekenhuis gebracht.

Het ongeval gebeurde rond 16.30 uur. De fietser wilde de Leo Gheeraerdtslaan kruisen aan de oversteekplaats dat speciaal voor fietsers werd gemaakt. Net op dat moment werd hij opgeschept door een lichte bestelwagen die richting Erembodegem reed. Hij kwam op de ruit van de wagen terecht en viel vervolgens hard op de grond. 

Het kruispunt werd er speciaal aangelegd voor fietsers om de veiligheid te vergroten, maar zou binnenkort waarschijnlijk alweer worden opgedoekt.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • jhalal serdar

    Sowieso veel sterkte aan het slachtoffer! Maar dit had iedereen zien aankomen. Midden op zo een brede baan een stopbord plaatsen voor fietsers, was er gewoon om vragen. De fietsers steken overal meteen over zonder te kijken. Ik kan nog 100 plaatsen aanduiden in Aalst waar fietsers denken dat ze voorrang hebben en vinden dat hun voorrang belangrijker is dan hun leven.

  • Antoon Keymeulen

    Bedankt Heren van de politie om daar nooit te controleren op het respecteren van het stopbord. We hebben geen middelen was het antwoord. Dit is nog thans een overtreding van de 2e graad twv 116€. Schuldig verzuim noem ik dat! Met honderden overtredingen per dag kan je veel agenten een royaal loon uitkeren. De automobilisten hadden op dat jaar tijd hun rijgedrag vast en zeker aangepast en dit voor alle stopborden. Dat is toch het doel van sanctioneren of niet.

  • Josephine Roeland

    De idioot die beslist heeft om zoiets te plaatsen,... Die "oversteekstrook" was gewoon aan het wachten op het 1ste slachtoffer. Hopelijk komt alles met de fietser terug in orde. Veel sterkte aan zowel de fietser als de chauffeur.