Fatma Yildiz (Groen) en Deniz Özkan (sp.a): “Uitbreiding moskee is nodig”

Fatma Yildiz
Fatma Yildiz Fatma Yildiz
De Aalsterse gemeenteraadsleden Fatma Yildiz (Groen) en Deniz Özkan (sp.a) pleiten voor een uitbreiding van de moskee in de Binnenstraat. Ze begrijpen niet waarom het stadsbestuur de vergunning voor de uitbreiding van de Turkse moskee weigert.

Eerder deze week geraakte bekend dat de stad de vergunning weigert om de moskee in de Binnenstraat uit te breiden. De stad vreest mobiliteitsproblemen. Yildiz en Özkan begrijpen de beslissing niet. “De uitbreiding is nodig, want de bestaande ruimte voldoet niet meer. Wij hebben de indruk dat er te weinig overleg is geweest tussen het stadsbestuur en het bestuur van de moskee, dat de vergunning heeft aangevraagd”, zeggen ze.

“Het gaat niet alleen om de uitbreiding van de gebedsruimte, maar ook over de inrichting van lokalen voor sociaal-culturele en onderwijsgerichte activiteiten die bijdragen aan de integratie en het positief samenleven in de buurt en de stad. In diversiteit en met respect voor ieders identiteit”, aldus de raadsleden. Beide raadsleden bevestigen ook dat het merendeel van de bezoekers te voet naar de moskee komt en zijn bereid om eventuele problemen rond mobiliteit in kaart te brengen en te bespreken met het stadsbestuur in samenspraak met de moskee.

Fatma en Deniz zullen samen het dossier met de bezwaarschriften en de weigering van het stadsbestuur bestuderen. “Wij willen met positieve voorstellen komen om de impasse te deblokkeren en een positieve sfeer in de buurt te versterken”, zeggen zij.
10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Roel Corthals

  En ondertussen blijven we onze eigen ondergang subsidiëren

 • Polle Vandendesser

  Verbod op godsdienst vrijheid is nodig !

 • Cecarine De Smet

  Uitbreiding is geweigerd, en blijft zo, de beslissing is aangetoond.en een grondige reden voor. Het is volledig onderzocht. Niks meer aan te veranderen, of we zullen provinciaalsstedebouw eens bijhalen...

 • Robert Van Garderen

  Welk gedeelte van weigering begrijpen die gasten niet?

 • Rudy Vandenbrande

  Zijn er nog niet genoeg lokalen voor sociaal-culturele en onderwijsgerichte activiteiten in Aalst? Die bovendien los staan van religie en dus de integratie bevorderen? Of biedt dat geen kansen om meer zieltjes te indoctrineren?