Fan krijgt stadionverbod na weggooien bekertje: Eendracht-supporters blijven weg van de match

Eendracht-supporters tijdens de match tegen AA Gent.
BELGA Eendracht-supporters tijdens de match tegen AA Gent.
De Onion Boys, de sfeergroep van Eendracht Aalst, blijft zondag weg van de match tegen Hoogstraten. Een van de Onion Boys mag het stadion niet meer binnen wegens een stadionverbod. Hij gooide een bekertje op het veld. “Een heksenjacht”, noemen de fans het.

Sfeergroep Onion Boys brengt telkens weer de nodige sfeer van in vak K in het Pierre Cornelisstadion. Ze zingen, trommelen en maakten voor de bekermatch het spandoek: ‘Ont oileg ert speltj wit en zwert’. Maar niet komende zondag dus.

“Onze Stop De Repressie-actie was nog niet goed verteerd, of een lid van OB17 kreeg al onderstaande brief in de bus”, zegt de fanclub. “Voor het gooien van een plastiek bekertje op de tribune. Hetzelfde lid die een voorname rol speelde in de sfeeractie tegen AA Gent, waar Eendracht Aalst en de nationale media niet genoeg van kregen, wordt nu buiten gebonjourd vanwege een leeg bekertje. Niet door de politie, maar wel vanuit onze eigen club.”

“Ondanks onze inzet om aan alle eisen van onze heren veiligheidsverantwoordelijken te voldoen, blijft de heksenjacht doorgaan. Zondag blijven we uit protest buiten. Misschien voelt ons bestuur het wel als we hen raken in de plek waar het het meeste pijn doet, de portemonnee”, zeggen de fans.

De brief waarin het Eendrachtbestuur een van de fans een stadionverbod geeft.
RV De brief waarin het Eendrachtbestuur een van de fans een stadionverbod geeft.4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jan Sierens

  Gooien mag, maar enkel als het goed gemikt in de vuilbak is. Zo simpel is het.

 • etienne vijverman

  gooien met bekertjes hoort er niet bij ........... wat is het volgende

 • dennis cooman

  Niet gooien met bekertjes

 • Jeroen Bogemans

  Schandalig gewoon voor het gooien van iets doen ze alsof je iemand in elkaar hebt geslagen