Extra maatregelen tegen hinder bij opening tunnels op 8 oktober

Luchtfoto die verscheen op Facebookpagina van 'Bouw tunnel Ring Aalst - R41'.
AWV Luchtfoto die verscheen op Facebookpagina van 'Bouw tunnel Ring Aalst - R41'.
De planning van de werken op de ring in Aalst die eerder gecommuniceerd is, is op de valreep gewijzigd. De werken aan de ventwegen langs de tunnel en de rotonde op de Gentsesteenweg zullen niet samen, maar stapsgewijs opgestart worden.

"Hierdoor zal de hinder worden gespreid en minder groot zijn dan eerst verwacht. Vanaf 8 oktober zullen dan ook minder omleidingen gelden dan in het vorige persbericht zijn gemeld", zegt het Agentschap Wegen en Verkeer.

"De opening van de tunnels betekent dat het agentschap kan starten met de aanleg van de ventwegen langs de Boudewijnlaan. De weg wordt van gevel tot gevel volledig vernieuwd en krijgt een nieuw wegdek, nieuwe voetpaden en parkeerstroken, afgewisseld met bomen. Er wordt ook een gescheiden rioleringsstelsel aangelegd", zegt het Agentschap. "Op dinsdag 9 oktober wordt er gestart met de werken aan de ventweg aan de kant van de even huisnummers."

De volgende omleidingen zijn van kracht vanaf 8 oktober:

Richting centrum:

Verkeer vanuit Vijfhuizen (N9) en de Boudewijnlaan (R41) volgt de omleiding via de Siesegemlaan (R41), de Kwalestraat en de Sint-Jobstraat. Deze route is enkel toegankelijk voor verkeer tot 7,5 ton.

Zwaar verkeer (+7,5 ton) rijdt via de Siesegemlaan (R41), het op- en afrittencomplex met de E40, en de Geraardsbergsesteenweg (N45).

Om sluipverkeer tegen te gaan en de fietsomleiding veilig te houden, wordt Maleveld eenrichtingsverkeer tussen Achtermaal en de Zeeldraaierstraat. Verkeer tot maximaal 3,5 ton kan door deze straten rijden.

Richting Vijfhuizen (N9):

Verkeer vanuit de Boudewijnlaan en Siesegemlaan (R41) rijdt via de E40 en de Oudenaardsesteenweg (N46).
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.