Europees Commissievoorzitter kritisch voor Aalst carnaval: “Waar is de essentie van menselijkheid wanneer antisemitische carnavalskostuums openlijk paraderen in onze straten?”

Ursula von der Leyen.
REUTERS Ursula von der Leyen.
Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen heeft in haar State of the Union in het Europees Parlement opvallend fors uitgehaald naar racisme en discriminatie op het continent. Daarbij verwees ze impliciet naar Aalst carnaval.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De voorzitter van de Europese Commissie gaf haar State Of The Union. Von der Leyen haalde in haar pleidooi voor meer diversiteit, gelijkheid en menselijke waarden in Europa niet alleen uit naar LGBTQ-vrije zones in Poolse gemeentes en de discriminatie van Roma, maar ook impliciet naar Aalst carnaval. “Waar is de essentie van menselijkheid wanneer antisemitische carnavalskostuums openlijk paraderen in onze straten?”, zo liet ze optekenen. Ze kondigde een actieplan tegen racisme aan.

Burgemeester Christoph D’Haese (N-VA) heeft ondertussen gereageerd. Hij vindt dat het hoog tijd is dat Ursula von der Leyen uit haar ivoren toren komt.