Erembodegemnaar wint met oldtimer Red Bull All The Way

Jens Van Overwalle (23) uit Erembodegem won de Red Bull All The Way.
Red Bull All The Way Jens Van Overwalle (23) uit Erembodegem won de Red Bull All The Way.
Jens Van Overwalle uit Erembodegem heeft de Red Bull All The Way in Oudenaarde gewonnen. Hij is de winnaar in de categorie oldtimers.

Met een 500-tal waren ze, de dappere deelnemers van Red Bull All The Way. Op hun brommers van 50CC zoefden ze als volleerde flandriens over een uitdagend parcours van maar liefst 142 kilometer. Met start en finish in Oudenaarde, de toegangspoort naar de wondermooie Vlaamse Ardennen en Pays des Collines in Henegouwen. “De karavaan trotseerde de meest verraderlijke kasseistroken, verkende de mooiste wegeltjes en beklom enkele legendarische hellingen. Met een fikse uitdaging op de Muur van Geraardsbergen, Mont Saint Laurent, La Houppe, de Koppenberg, de Paterberg en de Oude Kwaremont. Want om te winnen moest je niet snel zijn, maar wel punten verdienen”, zeggen de organisatoren. “Een hele dag focussen dus, maar vooral dikke fun.  Voor ze aan de challenges begonnen, verzamelden de zeldzame oldtimers, vergeten classics en coole retromodellen - en hun baasjes natuurlijk - op de Markt in Oudenaarde. Een ongelooflijk zicht natuurlijk, en een waar walhalla voor liefhebbers van over heel België én uit onze buurlanden.”

Jens Van Overwalle was in de wolken met zijn overwinning. “Ik kwam alleszins wel om te winnen, en nadat er al een paar challenges goed waren gegaan hoopte ik er stiekem wel op. Ik heb in ieder geval echt mijn best gedaan! Maar het was echt heel erg gezellig. De velden, de open stukken die er waren, het is echt een prachtige streek. We hebben er van genoten en volgend jaar kom ik zeker terug”, zegt hij.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.