Elf bestuurders betrapt op gsm-gebruik achter stuur

belga

De politie van Aalst heeft dit weekend gecontroleerd op het gsm-gebruik achter het stuur, het dragen van de veiligheidsgordel en beschermende kledij bij motorrijders. Er werden ook alcoholtesten afgenomen. 

In totaal werden er 81 bestuurders gecontroleerd op alcohol. Bij twee bestuurders was er een detectie van alcohol, maar verdere ademtesten waren negatief. Tien bestuurders kregen een boete van 118 euro voor het niet dragen van de gordel. Bij twee personen ging het om kinderen die niet in het verplichte zitje vervoerd werden. 

Elf bestuurders werden betrapt op het gebruik van de gsm. Ook zij kregen een boete van 118 euro. Drie motorrijders werden betrapt op het niet dragen van de gepaste kledij en kregen een boete van 58 euro.  Daarnaast negeerde een bestuurder ook het rode verkeerslicht. De politie kon ook nog een trucker betrappen die reed zonder vervoersvergunning en een lading die niet voldoende vastgemaakt was. Hij kreeg een boete van maar liefst 2.500 euro. Tot slot werden ook nog een bestuurder betrapt zonder een geldige verzekering, een andere beschikte niet over een geldig rijbewijs. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.