Eerste Rode Neuzen actie TechniGO! Aalst loopt in de soep

Rode Neuzen Reporters maken de krant!

De soep die die avond te verkrijgen was
Joachim Baeyens De soep die die avond te verkrijgen was
Tijdens de maand november nemen Rode Neuzen-jongerenreporters over heel Vlaanderen de verslaggeving over Rode Neuzen-acties op zich. In Aalst houdt Joachim Baeyens (18) ons op de hoogte van de acties in zijn Rode Neuzen School TechniGO! Aalst. Zijn verslagen lees je hier.

Dé school voor voeding, zorg en techniek, TechniGO! Aalst, heeft zijn eerste publiekelijke Rode Neuzen-actie achter de rug, al liep die toch wat in de soep… Letterlijk dan toch. Ze hadden er namelijk voor gekozen om als eerste actie een soepverkoop te organiseren. De verse pompoensoep die op donderdag 24 oktober – tijdens het oudercontact – door de milieuraad van TechniGO! aan de man werd gebracht, werd gemaakt door leerlingen van de school. De soep was verkrijgbaar per liter (3 euro) of per tas (50 cent).

De eerste Rode Neuzen actie van TechniGO! Aalst loopt in de soep… Letterlijk!
Joachim Baeyens De eerste Rode Neuzen actie van TechniGO! Aalst loopt in de soep… Letterlijk!

Populair

De verse pompoensoep viel in de smaak bij de ouders, leerlingen, leerkrachten en schoolmedewerkers. Op anderhalf uur zaten ze al bijna door heel hun voorraad heen; de litervoorraad was uitgeput en er waren nog maar enkele tassen soep te verkrijgen. Dat zorgde hier en daar wel voor enige teleurstelling, maar was zeker geen domper op de actie. De tassen soep gingen als zoete broodjes de deur uit en tegen het einde van de avond was heel hun soepvoorraad op.

Dit artikel werd geschreven door Jongerenreporter Joachim Baeyens
Henk Deleu Dit artikel werd geschreven door Jongerenreporter Joachim BaeyensReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.