Eerste carnavalsdag goed verlopen in Aalst

BELGA
De eerste dag van carnaval Aalst is goed verlopen zonder veel incidenten.

De meest opvallende interventie van de politie was voor een man onder invloed die de openbare orde verstoorde. Hij zou ook een mes bij zich gehad hebben. De man kon snel gearresteerd worden door de agenten.

Tijdens de stoet waren ook twee kindjes verloren gelopen, maar zij konden snel terug herenigd worden met hun familie. Het Rode Kruis Vlaanderen heeft zestien verzorgingen uitgevoerd bij personen ouder dan 18 jaar. Op de spoedafdeling in Aalst werden er dertien personen verzorgd. 

De WHISKY-ploegen van de politie hebben negen minderjarigen betrapt op alcohol, waarvan vier jonger dan zestien en vijf jonger dan 18. 

Ook de eerste nacht verliep relatief veilig. Er moesten 143 personen verzorgd worden, waarvan zeven minderjarigen voor overmatig gebruik van alcohol. In het ziekenhuis op de spoedafdeling werden 30 personen verzorgd, waarvan vijf minderjarigen alcoholgerelateerd. 

De politie moest een aantal keer tussenbeide komen. Eén keer voor een vechtpartij. Er werden vier personen aangehouden. Drie voor openbare dronkenschap en één voor het negeren van huisarrest. De WHISKY-ploegen hebben tot slot tien minderjarigen betrapt op alcohol.