Eendracht-fans keren terug naar 'de K'

EERSTE MATCH IN STADION MET NIEUWE STAANTRIBUNE

Eindelijk staat de K-tribune terug in het Pierre Cornelisstadion.
Rutger Lievens Eindelijk staat de K-tribune terug in het Pierre Cornelisstadion.
Schepen van Sport Ilse Uyttersprot (CD&V) heeft zondag net voor de wedstrijd van Eendracht Aalst tegen Châtelet-Farciennes het lintje van de nieuwe staantribune K doorgeknipt. De terugkeer van de K-tribune heeft heel wat voeten in de aarde gehad, door vergunningsperikelen en de barre weersomstandigheden vorige week.

De aftrap van de wedstrijd werd gegeven door Michaël De Meyst, die als Eendracht-speler de glorieperiode van de club in de jaren 90 meemaakte en als kind nog in de K supporterde voor zijn club.


"Fantastisch dat we vandaag deze nieuwe tribune kunnen openen. De supporters kunnen terug naar de K, de tribune waar ik als kind samen met mijn vader voor Eendracht stond te supporteren. Als zeven- à achtjarige voetballiefhebber was de K 'the place to be'. Ik herinner mij de Europese thuismatch tegen Sofia waar ik ben ingevallen. Als speler was het super om te zien, de helse sfeer in dat vak", vertelt Michaël De Meyst.

Ilse Uyttersprot mocht het lintje doorknippen in het bijzijn van het clubbestuur. De supporters zagen dat het goed was.
Rutger Lievens Ilse Uyttersprot mocht het lintje doorknippen in het bijzijn van het clubbestuur. De supporters zagen dat het goed was.

Kervelsoep

Hans Moens en enkele andere fans zijn zaterdag soep gaan brengen naar de werkmannen, die aan het doorwerken waren om de tribune wedstrijdklaar te krijgen. Geen ajuinsoep. "Kervelsoep. We zagen ze bezig in de kou en vonden met onze sfeergroep Onion Party Crew dat we iets moesten doen. Dus hebben we ze een kom soep gebracht", zegt Hans, die samen met zijn vrienden het meeste lawaai maakt in sfeervak K. "Het is weer wat wennen, we moeten onze draai nog wat vinden, maar het is alleszins beter dan vroeger", zegt hij.


De tribune kwam er na een deal tussen club en stad. De stad Aalst nam de helft van het aankoopbedrag van 90.000 euro voor haar rekening en prefinanciert de andere helft. Dit bedrag zal door SC Eendracht Aalst over een periode van vijf jaar terugbetaald worden.

Sponsors

Daarvoor rekent de stad op de inkomsten van de toegangtickets, maar ook op sponsorgelden. Voorzitter Patrick Le Juste zegt dat de tribune belangrijk is in de plannen die hij heeft voor de club. "Ik heb ons vijf jaar gegeven om iets moois te realiseren. Deze tribune zullen we nodig hebben als we hogerop willen meespelen binnen enkele jaren. Het bestuur heeft dit in de eerste plaats voor de fans gedaan", aldus Le Juste, die zegt dat het zonder enkele sponsors niet was gelukt.


Eén van de sponsors wiens naam in het groot op een bord aan de tribune hangt is Patrick Cleemput. "Ik supporter nu al een drietal jaar voor Eendracht. Ik heb Patrick Le Juste, gevraagd 'Wat kunnen we nog doen?'", zegt Cleemput. Hoeveel hij sponsort wil hij niet gezegd hebben, maar Patrick Le Juste is blij dat ook sponsors weer vertrouwen beginnen te krijgen in Eendracht Aalst. "Zonder mensen als Patrick Cleemput was het ook niet gelukt", besluit Le Juste.