Eendracht-bestuur verontwaardigd over incidenten op KSVO

Eerder op de dag hadden de supporters van het Engels Grimsby nog vredevol de Wapenstilstand-herdenking in Aalst bijgewoond, maar zaterdagavond tijdens de wedstrijd KSV Oudenaarde - Eendracht Aalst liep het mis. Eendracht-supporters onderhouden al een tijdje een vriendschappelijke band met de fans van Grimsby, een club uit League Two. Na 20 minuten in de tweede helft tegen Oudenaarde was het 2-0 voor de thuisploeg en bestormden enkele fans vanuit het supportersvak van Eendracht het terrein. De wedstrijd moest stilgelegd worden. Eendracht slikte daarna nog twee tegendoelpunten.


Daags nadien reageerde het clubbestuur verontwaardigd op de feiten. "Het clubbestuur betreurt enorm het gedrag van een minderheid, die zichzelf Eendracht-supporter noemt maar niet die naam waardig is", zegt het bestuur van Eendracht. "De club distantieert zich van het gedrag van deze supporters tijdens en na de wedstrijd in Oudenaarde. Samen met de veiligheidsdiensten zullen meteen de nodige stappen genomen worden om de verantwoordelijken te identificeren en te vervolgen voor deze feiten. Na overleg met alle stakeholders zal er tevens actie worden ondernomen om dit ontoelaatbaar gedrag in de toekomst te vermijden, in de gebruikelijke vorm van repressie en preventie", klinkt het fors.


Een Engels en een Aalsterse fan belandden zaterdagavond ook in de Schelde.


"Omwille van het feit dat de stopplaats voor de bussen van de uitsupporters zich op twee meter van de Schelde bevond. In het pikkedonker. De fans konden gewoon weer mee naar huis rijden", zegt een fan. (RLA)