Eendracht Aalst tikt uniek shirt uit Bulgarije op de kop

Peter van wambeke met Aalst tegen Levski Sofia.
Foto E. Aalst/Kos Peter van wambeke met Aalst tegen Levski Sofia.
Op de Expo 100 in 2019 zal er een uniek voetbalshirt uit 1995 te zien zijn dat nog gedragen is in de wedstrijd tussen Eendracht Aalst en Levski Sofia. Eendracht-fans en het bestuur konden dit shirt kopen op een online veiling.

“De voorbije dagen vond er in Bulgarije een online veiling plaats voor een origineel wedstrijdshirt van Levski Sofia uit het seizoen 1995-1996", zegt Eendracht Aalst. “Een shirt met een speciale betekenis voor SC Eendracht Aalst, want tegen de Bulgaarse topclub werden toen onze eerste Europese wedstrijden betwist en gewonnen zoals bekend. Omdat Levski maar één seizoen met deze uitrusting speelde, was dit een zeldzaam stuk waar Eendracht-medewerker en verzamelaar Yves Janssens al jarenlang vruchteloos naar op zoek was.”

1.800 euro

Het shirt ging onder de digitale hamer voor om en bij de 1.800 euro. “Dit zou niet mogelijk geweest zijn zonder de steun van voorzitter Patrick Le Juste, een groep Eendracht-sponsors en verschillende supporters, waaronder ook ‘De Eendrachters’”, aldus Eendracht Aalst. “Op de Expo 100 volgend jaar zullen de Europese Eendracht-shirts van Godwin Okpara en David Paas dus geflankeerd kunnen worden door een origineel wedstrijdshirt van Levski Sofia met rugnummer 13 (toen gedragen door Vladimir Yonkov en Radostin Roussev, nvdr).”

Heb jij ook uniek materiaal dat interessant kan zijn voor de ‘Expo 100'? Of ken je iemand die in het bezit is van Eendracht-relikwieën die niet mogen ontbreken? Laat het weten via expo100@eendracht-aalst.be.

Yves Janssens met het truitje.
Yves Janssens Yves Janssens met het truitje.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.