Duizend aanwezigen nemen afscheid van Kayleigh Leemans (14): “Jouw glimlach deed iedereen lachen”

Kayleigh Leemans overleed bij een tragisch verkeersongeval.
Joel Hoylaerts / Photo News Kayleigh Leemans overleed bij een tragisch verkeersongeval.
In het crematorium in Aalst hebben zaterdagmiddag duizend aanwezigen afscheid genomen van Kayleigh Leemans (14) uit Aalst. Het meisje kwam vorige week om bij een verkeersongeval in Nieuwerkerken nadat een 18-jarige bestuurder tegen een geparkeerde vrachtwagen knalde. Het meisje overleed ter plaatse. “Zondag vertrok je door de poort naar de kermis, maar maandag ging de poort niet meer open", aldus de mama in een brief die ze liet voorlezen. 
Duizend mensen kwamen afscheid nemen van Kayleigh.
Joel Hoylaerts / Photo News Duizend mensen kwamen afscheid nemen van Kayleigh.

Familie, vrienden en kennissen van Kayleigh waren massaal aanwezig om afscheid te nemen van de jonge vrouw die morgen 15 jaar zou worden. Het was een emotioneel afscheid voor iedereen aanwezig en de zaal zat regelmatig met een krop in de keel. In het crematorium werden foto’s van Kayleigh op groot scherm getoond. “Ze was een pracht van een meid, vol leven, vol verwachtingen, dat abrupt en onverwacht werd afgebroken", klonk het. “Kayleigh zal een blijvende indruk nalaten bij iedereen die hier aanwezig is.” 

De mama van Kayleigh en stiefvader Wim namen afscheid van hun dochter.
Joel Hoylaerts / Photo News De mama van Kayleigh en stiefvader Wim namen afscheid van hun dochter.

De mama van Kayleigh liet een brief voorlezen. “Vlinder, ik had nooit verwacht dat ik deze brief moest schrijven. Een mama hoeft haar dochter niet af te geven", klonk het. “De pijn van jou te verliezen zal ik mijn hele leven meedragen. Je trok iedereen mee met je, je glimlach liet iedereen lachen. Je was een pracht van een dochter.” 

Reis naar Spanje

Ook haar nonkel Christophe nam het woord. “Normaal zouden we vandaag vertrekken naar Spanje, maar nu is het een andere reis die we moeten maken. Morgen zou je vijftien jaar worden. Ik zal je missen. Slaap zacht, lieve schat”, aldus Christophe. 

Enkele vrienden en vriendinnen namen afscheid van haar.
Joel Hoylaerts / Photo News Enkele vrienden en vriendinnen namen afscheid van haar.

“Opeens is er die grote leegte”, spraken enkele goede vriendinnen van Kayleigh. “We konden altijd bij jou terecht voor onze problemen. We zullen je altijd graag blijven zien en je bent een mooie ster aan de hemel”, aldus Morgane, Gloria en Alicia. Ook een delegatie van de scholen waar Kayleigh zat, waren aanwezig en namen afscheid met een prachtige tekst. 

Ook prins carnaval Bart De Meyst was aanwezig om afscheid te nemen.
Joel Hoylaerts / Photo News Ook prins carnaval Bart De Meyst was aanwezig om afscheid te nemen.

Prins carnaval

Bart De Meyst, prins carnaval in Aalst en goede vriend van stiefvader Wim Coppens, was ook aanwezig op de plechtigheid. “Als goede vriend van Wim moest ik hier zijn. De carnavalswereld is in diepe rouw bij dit overlijden", aldus De Meyst. Als eerbetoon aan Kayleigh bracht hij het lied ‘Een troon, ne lach’. 

De afscheidsplechtigheid werd afgesloten met een pakkend en luid applaus voor Kayleigh. “Want dat zou ze gewild hebben", aldus de ceremoniemeester. Daarna werd een laatste groet gebracht aan het meisje. 

Joel Hoylaerts / Photo News15 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • geert voet

  Sterkte aan de ouders en familie. En aan Benny Marcello,ja een snotneus die zonder bedoelingen iets fout deed wat verkeerd is afgelopen,zelf nooit jong geweest Benny Marcello,nooit iets verkeerd gedaan als U jong was Benny Marcello ?????

 • Ludwig Fauser

  Hoe te reageren op deze droevige gebeurtenis . Het doet pijn en zal altijd wel pijn blijven doen . Mijn innige deelneming . Ludwig .

 • Michael Dimers

  R.I.P. jonge mooie meid !!!

 • Bart Van De Keer

  Veel sterkte aan de ouders en familie.maar was het nu echt nodig van de prins carnaval om zijn scepter mee te nemen?dat doe je niet op een begrafenis.

 • Rik Hooyberghs

  Drama! Meer woorden vind ik niet. Sterkte aan gans de familie en vriendenkring!