DOVO brengt obussen die magneetvissers boven haalden tot ontploffing in Hofstade

DOVO bracht de obussen tot ontploffing op de Spuimeersweg in Hofstade tussen een hoop grond.
Koen Baten DOVO bracht de obussen tot ontploffing op de Spuimeersweg in Hofstade tussen een hoop grond.
In de Spuimeersweg in Hofstade heeft ontmijningsdienst DOVO twee obussen tot ontploffing gebracht vanmiddag. Deze werden bovengehaald door magneetvissers die op de Dender in Aalst aan het vissen waren. Het is al de tweede keer op een week tijd dat magneetvissers een obus boven halen. Dit weekend gebeurde dit ook al aan het sas van Denderleeuw. 

De ontploffing van de obussen gebeurde rond 13.45 uur vanmiddag. Rond de middag vonden enkele magneetvissers in de Dender de bommen en haalden ze deze naar boven. Onmiddellijk werden de hulpdiensten op de hoogte gebracht. DOVO kwam ter plaatse en nam de bommen mee. Aan een braakliggend terrein met grond van afvalmaatschappij ILVA werden de bommen ondergegraven en even later tot ontploffing gebracht. 

Het ging slechts om een kleine ontploffing die amper zichtbaar of hoorbaar was. De politie heeft wel intern nota gemaakt van de bommen die opgehaald werden door de vissers. Dit weekend gebeurde dit ook met de vissers in Denderleeuw. Zij riskeren een boete tot 1.500 euro omdat magneetvissen bij wet verboden is zonder een vergunning. Of deze vissers zich net zoals in Denderleeuw aan een boete mogen verwachten is nog niet duidelijk. 
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Rene Dannau

  weer een hobby afgepakt en verpest met boetes in het mag niet land.

 • Jo Bosman

  Goede raad voor die magneetvissers. Volgende keer dat spul gewoon terug gooien.

 • Kris Meltens

  Die zullen wel een boete krijgen. Is gemakkelijk werk en brengt veel op. Echte criminelen laten ze lopen

 • Kris Meltens

  Die zullen wel een boete krijgen. Is gemakkelijk werk en brengt veel op. Echte criminelen laten ze lopen