Directrice niet ter discussie bij SD&P

PARTIJ ONTKENT BETROKKENHEID LID BIJ ONFRISSE ZAKEN

School De Horizon in Aalst.
@ LUKAS School De Horizon in Aalst.
Terwijl onze redactie er een weekend over deed om het 50 pagina's tellende dossier met klachten over directrice Anja D.B. van IBSO De Horizon uit te spitten, had SD&P maandagmiddag na het verschijnen van het artikel de conclusie al klaar: "geen lap van aan", reageerde schepen Ann Van De Steen (SD&P), ook al moet het onderzoek van het GO! nog starten.

Het is de zoveelste klap voor het socialisme in Aalst, de klachtenregen tegen directrice Anja D. B.. Want jawel, naast haar dagtaak in De Horizon is D.B. ook politiek mandataris in Aalst voor de politieke partij SD&P. Anja D.B. stond in 2012 op de sp.a-lijst, maar volgde in 2014 schepen Ann Van De Steen naar SD&P en kwam in de OCMW-raad van Aalst.

Ann Van De Steen.
RV Ann Van De Steen.

De Familieraad

D. B is dus een politica met socialistische roots en op dit moment zetelend in de OCMW-raad: extra pijnlijk wanneer dan meerdere klachten tegen je lopen, voor wanpraktijken met geld dat bestemd is voor kansarme kinderen. Na de splitsing van de socialistische partij volgde een leegloop bij sp.a waardoor vergaderingen bij de partij al lachend wel eens 'De Familieraad' worden genoemd in Aalst, want de belangrijkste sprekers daar zijn Sam Van De Putte (gemeenteraadslid) en zijn moeder Lucette Callebaut (OCMW-raadslid). Zien we, iets meer dan een jaar voor de gemeenteraadsverkiezingen, de verdere ontmanteling van rood in Aalst met dit nieuwe SD&P-schandaal?

Persbericht

Of SD&P deze zaak zelf ten gronde onderzoekt, is op dit moment zeer twijfelachtig. De partij was er immers wel heel snel bij om te concluderen dat Anja D. B. propere handen heeft. Terwijl het GO! nog aan het aankondigen was dat er een onderzoek zou volgen, en onze redactie een heel weekend intensief werkte om de zaak uit te spitten, bleek Ann Van De Steen (SD&P) er tegen 14 uur maandagmiddag al klaar mee. "Geen lap van aan!" sms'te ze naar onze redactie. Het ziet er niet naar uit dat SD&P haar OCMW-raadslid zelf zal doorlichten. Enkele uren na de 'geen lap aan'-sms volgde een persbericht. "SD&P neemt deze beschuldigingen ernstig. De aantijgingen zijn de voorbije maanden reeds door verschillende onafhankelijke instanties onderzocht en bleken tot op heden onterecht. Naar aanleiding van de recente persartikels zou er bijkomend onderzoek worden gevoerd door het GO!. SD&P is bereid tot medewerking aan het onderzoek en wacht de resultaten hiervan af", aldus de partij.


"SD&P benadrukt met klem dat op geen enkel ogenblik door de partij onrechtmatig gebruik werd gemaakt van de infrastructuur, het personeel of de diensten van de betrokken school", klinkt het. De partij verwijst naar het eetfestijn in Hof Ten Eede een week geleden. "Daarvoor werd inderdaad geen beroep gedaan op de infrastructuur of personeel van De Horizon", reageren de klagende leerkrachten. "Voor het eetfestijn op 23 oktober 2016 van SD&P Hofstade wél. Die scampi diabolique en de sauzen voor de steak met frieten werden wel degelijk in De Horizon klaargemaakt door onze leerkrachten Grootkeuken", aldus de leerkrachten.