Dieven vernielen camera’s en deuren aan chalet ‘De goudkarper' aan visvijver in Meldert, maar maken geen buit

Filip Michiels heeft zijn zaak al maximaal beschermd en weet niet wat hij nog meer moet doen.
Koen Baten Filip Michiels heeft zijn zaak al maximaal beschermd en weet niet wat hij nog meer moet doen.
Drie dieven hebben in de nacht van donderdag op vrijdag ingebroken in chalet ‘De Goudkarper’ aan de visvijver in de Nedermolenstraat in Meldert. De daders konden zich toegang verschaffen via de achterdeur, waar ze het glas vernielden en doorzochten de hele zaak. “Ze maakten uiteindelijk geen buit, want er blijft geen geld achter in de zaak", zegt uitbater Filip Michiels. 

Vermoedelijk kwamen de daders dit keer van uit het bos vlakbij de vijver, want de poort was ook afgesloten. Het is al de vijfde keer in zijn carrière dat de daders zijn zaak viseren. De laatste keer dateert wel al van 12 jaar geleden, maar toch heeft Filip niet veel geslapen. “Het houdt je natuurlijk wel bezig. Overal hangen camera’s, er is een alarm, maar toch komen ze nog je zaak binnen. Je kan er toch moeilijk een versterkte burcht van maken", zegt Filip. 

Het raam werd opengebroken met een schroevendraaier.
Koen Baten Het raam werd opengebroken met een schroevendraaier.

In totaal zijn de daders ongeveer 20 minuten binnen geweest. Op de aanwezige camera’s zijn ze even gefilmd, maar er werden ook heel wat camera’s vernield. “Ze waren hier zeker op voorhand al op verkenning geweest, want bijna alle camera’s wisten ze heel goed hangen en werden verplaats. Ze wisten ook dat ze moesten kruipen aan de kassa omdat daar een sensor hangt.” De schade zal al snel oplopen tot enkele duizenden euro. “Dit is absoluut niet leuk om mee te maken, gelukkig hebben ze niet meer vernielingen aangebracht of iets kunnen stelen, maar gerust ben je toch nooit." De eigenaar stapte ook met de beelden naar de politie en plaatste ze online. “Ik hoop dat iemand ze herkent zodat ze hun straf niet kunnen ontlopen", besluit Filip. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.