Designwinkel en bar in één: STAT is de nieuwste aanwinst in hipsterstad Aalst

Anja Arts en Christophe De Coninck van STAT.
Rutger Lievens Anja Arts en Christophe De Coninck van STAT.
Anja Arts (53) en Christophe De Coninck (46) zijn in de Korte Zoutstraat gestart met STAT. Een winkel voor design én een hippe bar in één. De uitbaters surfen mee op de positieve vibe die in Aalst hangt.

"We hadden gedacht om ons in de Molenstraat te vestigen, maar het eerste pand dat we bezochten lag in de Korte Zoutstraat. We waren meteen verliefd", zeggen Anja en Christophe. Allebei waren ze een tijdje weg uit Aalst, maar ze keren nu terug. "Je voelt dat er weer lef is in Aalst. Er is beweging, een inhaalbeweging ook. De Dwarsligger, dat is toch het bewijs dat men hier iets durft en dat in de toekomst het leven zich rond de Dender zal afspelen. Tijd om terug te keren naar de roots dus", zeggen ze.

Het pand is verrassend groot en heeft een terras voor 15 personen. "We wilden een designwinkel, maar wilden het sociaal aspect niet vergeten. Bij STAT kan je design kopen en dat is best betaalbaar. Voor 10 euro kan je al iets kopen, maar er zijn ook topstukken van een paar duizend euro. Je kan bij ons een koffie drinken, maar ook lunchen. We serveren soep en groentetaart.

Op termijn wil STAT ook infoavonden rond design en wijnproeverijen organiseren.

Het terras van STAT.
Rutger Lievens Het terras van STAT.
Binnenin STAT.
Rutger Lievens Binnenin STAT.
Binnenin STAT.
Rutger Lievens Binnenin STAT.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.