Dekenij al weken slachtoffer van vandalisme: afgelopen nacht acht ramen ingegooid

Alle ramen werden ingegooid afgelopen nacht.
Koen Baten Alle ramen werden ingegooid afgelopen nacht.
De dekenij aan het Sint-Martensplein in Aalst krijgt de laatste weken regelmatig te kampen met vandalisme. Vrijdagnacht werden na 1 uur alle ramen ingegooid door vandalen. Twee weken geleden werd ook al eens een raam vernield. “Ik sluit nu het terrein af met een hek, maar zelfs dat houdt hen niet tegen", zegt deken Marc Verwaeren. 

Het moet de deken van het hart, hij is het vandalisme aan de dekenij grondig beu. Al drie weken lang wordt het gebouw geviseerd door vandalen. Het hoogtepunt kwam er in de nacht van vrijdag op zaterdag. Toen werden alle ramen vernield. “De dekenij ligt verstopt achter containers van de werf en is dus een ideale plaats voor vandalen om hun ding te doen", zegt Marc.

De deken nam zelf al maatregelen om de jongeren tegen te houden en sloot de toegang af met een hek, maar zelfs dat werd opengebroken. Twee weken geleden werd ook al eens een ruit ingegooid. Die werd vervolgens afgeschermd met een houten paneel. “Die plaat werd een dag later ook vernield", klinkt het. “Vrijdagnacht zijn alle ramen ingegooid. Vermoedelijk waren het jongeren die zich vervelen", zegt hij. De ramen werden zaterdagochtend opnieuw met houten platen afgesloten door de stadsdiensten, die eigenaar zijn van het gebouw. 

De schade aan de ramen is groot.
Koen Baten De schade aan de ramen is groot.

Al drie keer werd een pv opgemaakt bij de politie. Zij hebben ook de camerabeelden bekeken, maar konden niemand herkennen. Niet alleen de laatste drie weken merkt hij sporen op van vandalisme. “Ik vind hier regelmatig ook lachgaspatronen en sporen van drugs", aldus Verwaeren. “Het is hier erg afgelegen en met de containers zie je niets. Ik hoop gewoon dat het stopt, want ik ben ongerust over wat ze de volgende keer zullen doen", klinkt het. De politie beloofde aan Marc om regelmatig te patrouilleren langs de dekenij. 
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • louis meuleman

  Meuleman Louis Zolang er geen degelijke straffen worden gegeven aan dit crapuul gaat het steeds verslechteren ze weten heel goed dat er geen vervolging van komt alleen een berisping dus

 • Luc Van den Bulcke

  Aalst is een hellegat geworden dank zij de laksheid van diegene die verantwoordelijk zijn voor de orde te bewaren!

 • Pierre Muylaert

  Schokkend nieuws Veel oudere mensen zijn bang nog buiten te komen na 17h00. Beleid van stad moet veel strenger zijn. Pierre Muylaert

 • François Rediger

  Reeds lang wisten we dat het pamper opvoeden naar dergelijke maatschappij leid . Een gans deel van huidige generatie jongeren ,zijn opgevoed als verwende egoïsten.