De Kringwinkel verwerkt dubbel zoveel textiel in nieuw sorteercentrum

De kledij wordt gesorteerd op een band.
Rutger Lievens De kledij wordt gesorteerd op een band.
Tegenover twee jaar geleden verwerkt De Kringwinkel Teleshop dubbel zoveel textiel: er is een stijging van 25 naar 50 ton per maand. Op het industrieterrein van Erembodegem is er daarom een industriële textielsorteerlijn opgestart in een groter magazijn.

Het magazijn op de Tragelsite was te klein geworden en daarom is De Kringwinkel Teleshop nu actief op het industrieterrein van Erembodegem. Ze huren een loods van Ilva en werken nauw samen met de afvalintercommunale. "We kregen van de gemeenten toestemming om mee kledingcontainers te zetten en daardoor was er een stijging van 25 naar 50 ton textiel dat ingezameld kon worden", zegt Ilse Top van De Kringwinkel.

"Mochten we voldoende personeel hebben, zouden we nu drie keer zoveel textiel kunnen sorteren als voor het gebruik van de sorteerlijn. Helaas, gezien de verschillende statuten is er nog steeds geen optimale personeelsbezetting", zegt Ilse Top. Het personeelsgebrek wijdt men aan het verdwijnen van het statuut van de WEP+, een politieke beslissing van enkele jaren geleden waar veel protest op kwam uit de sector.

De gerecycleerde kledij wordt verkocht in de Kringwinkel Teleshop in de Vrijheidstraat of in de Kilomeet in de 1 Meistraat, waar je textiel per kilo kan kopen.

Vertegenwoordigers van Ilva en De Kringwinkel.
Rutger Lievens Vertegenwoordigers van Ilva en De Kringwinkel.
De ingezamelde zakken kledij.
Rutger Lievens De ingezamelde zakken kledij.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.