Criterium: Vroege vogels hebben het beste plekje langs het parcours

Guy Verschueren.
RLA Guy Verschueren.
De profs starten maar tussen 19 en 20 uur vanavond, maar er zitten al enkele fans langs het parcours te wachten op de doortocht van gele trui Bernal en co. Cafébazen zetten hun terrasjes uit en het bier staat koud, Aalst is bijna klaar voor de wielrenners.

Vanavond is het er drummen aan het podium voor een goeie plek, maar één iemand zal een goed uitzicht op de winnaar dubbel en dik verdiend hebben: Frank De Vuyst.Die stond al op de Grote Markt aan het hek naast het podium om iets na 13 uur. “Dit is een jaarlijkse gewoonte. Normaal sta ik de andere kant van het podium, maar ze hebben de opstelling wat veranderd waardoor ik hier het beste zicht heb. Nee, het wordt geen lange namiddag, maar een plezante. En er is een toog achter mij voor als ik dorst heb”, zegt hij.

Aan de kant van het parcours op de Hopmarkt had rond 13 uur ook al Guy Verschueren postgevat. “Voor Bernal en de Tour-Belgen. Ik woon hier in het appartementsblok achter mij, maar vanuit mijn raam heb ik niet zo’n goed zicht. Dus ben ik hier. Ik ben hier al vrij vroeg, maar het criterium is dan ook meer dan de renners: het is elkaar ontmoeten en mensen zien die je al een tijdje niet meer gezien hebt”, zegt hij.

Frank De Vuyst
RLA Frank De Vuyst
Op de Grote Markt kan je wielrennerstruitjes kopen.
RLA Op de Grote Markt kan je wielrennerstruitjes kopen.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.