Christoph D’Haese (N-VA): “Partijen die niet kritisch staan tegen religie, verliezen het meest”

Christoph D'Haese gefotografeerd aan het Vlaamse Parlement. (picture by Florian Van Eenoo/photonews)
Florian Van Eenoo photonews Christoph D'Haese gefotografeerd aan het Vlaamse Parlement. (picture by Florian Van Eenoo/photonews)
Aalst ontsnapt niet aan de Vlaams Belang-tsunami. De partij behaalde met de gemeenteraadsverkiezingen al 17% en groeit nu naar 26%. Die cijfers zullen bij het Aalsterse stadsbestuur van N-VA, CD&V en Open Vld enkele knipperlichten doen aangaan. Hoe voorkomt het team van burgemeester Christoph D’Haese (N-VA) een Ninoofs scenario in Aalst bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen?

Burgemeester Christoph D’Haese (N-VA) gaat met 31.370 voorkeurstemmen opnieuw naar de Belgische Kamer der Volksvertegenwoordigers, toch is er reden voor ongerustheid in zijn eigen stad Aalst. Als deze trend zich doorzet, wordt een verderzetting van de coalitie N-VA, Open Vld en CD&V een moeilijke zaak bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen.

“N-VA houdt in Aalst goed stand, het probleem situeert zich eerder bij de andere partijen”, zegt burgemeester Christoph D’Haese (N-VA). “Mijn persoonlijke score is zeer goed, ik heb 38% meer stemmen en zit dus steviger in het zadel in de Kamer. Je ziet dat de kiezer naar rechts gaat en Vlaams-nationalistisch stemt. Partijen die klare taal spreken en afstand nemen van de pamperpolitiek doen het goed”, zegt D’Haese. “Je ziet ook dat partijen die kritisch zijn voor religie beloond worden. Dat speelt zeker een rol en ik denk dat CD&V, sp.a en Open Vld echt eens moeten bezinnen hoe ze daar in de toekomst mee willen omgaan.”

Waarom scoort Vlaams Belang zo goed in Vlaanderen en vooral in de Denderstreek? “In Aalst en omgeving zijn we een no-nonsensevolkje. Alles is zwart of wit. Je hebt natuurlijk ook ons fabrieksverleden dat een rol speelt. Iedereen die met een logisch verhaal op de proppen komt, kan hier winnen. Kijk naar priester Daens”, zegt D’Haese (N-VA).
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Rudy Fosselle

    Inderdaad: de SP.a was in een een ver verleden de voortrekker in het weren van bijvoorbeeld kruisbeelden in openbare gebouwen. Nu gaan ze geblinddoekt op de knieën voor de hoofddoek, sorry ik bedoelde voor de stemmen van de (onderdrukte?) dragers ervan ...

  • johny goessens

    Als je in Aalst bij de balie Bouwen en Wonen je laat inschrijven voor een sociale woning dat krijg je als antwoord : Mr. als je je laat inschrijven ga je nog zeker 50 jaar moeten wachten en ook al ben je 68 jaar er zijn geen voorrangsregels. We hebben zo'n 50 huizen maar die zijn allemaal verhuurd ! Tja ... 2014 4% sociale woningen in Aalst en in 2019 nog altijd maar 4% sociale woningen ! Succes van Vlaams Belang (ook al is dit mijn keuze niet) is dan ook logisch hé !