Champagnefeesten tijdens Hemelvaartweekend in ‘de keirk’ ten voordele van Akabe-scoutsgroep

Organisatoren, deelnemers en artiesten kijken al uit naar de eerste Aalsterse Champagnebeurs.
Koen Moreau Organisatoren, deelnemers en artiesten kijken al uit naar de eerste Aalsterse Champagnebeurs.
De ontwijdde en tot feestzaal omgevormde kerk langs de Geraardsbergsesteenweg in Erembodegem doet tijdens het weekend van vrijdag 31 mei, zaterdag 1 en zondag 2 juni dienst als locatie voor de allereerste ‘Champagnefeesten’ in de regio.

Het initiatief wordt geïmporteerd uit West-Vlaanderen waar het elf jaar geleden ontstond als extraatje naast een ruilbeurs voor Champagnecapsules. “Liefhebbers zullen hier bij de diverse deelnemende Champagnehuizen wel bijzondere capsules vinden, maar voor een ruilbeurs is er te weinig plaats”, vertellen de organisatoren.

Door de aanwezigheid van tien prijsvriendelijke en kwalitatieve Champagnehuizen kunnen bezoekers er uitgebreid proeven en indien gewenst ook aankopen doen. Een toegangskaartje kost 5 euro, maar via de deelnemers worden ook heel wat gratis inkomtickets verdeeld. “Een degustatieglas, dat tevens een collectorsitem is, kost 4 euro. Bij een glas krijg je meteen nog twee bijzondere Champagnecapsules. Ideaal voor verzamelaars. Je glas laten vullen, kost 4 euro per glas.” 

Lokale handelaars

Verschillende lokale handelaars ondersteunen het initiatief. Daardoor kunnen bezoekers er ook kennis maken met de wijnen van Domaine La Gontarde, Juwelen Carino, kledij van Modern Knight, Spaanse droomhuizen via Gold-Estates en Wout’s Gin uit Erpe-Mere.

Start is vrijdagavond 31 mei om 18 uur, zaterdag opent ‘de keirk’ om 11 uur voor een aperitiefconcert met Jo Arend. Vanaf 19 uur zijn er live optredens van Celine Hermans, Vanessa Chinitor en Dirk Bauters.

Ontbijten voor goede doel

Voor zondagochtend 2 juni kan je intekenen op een luxe-Champagne-ontbijt. Dat kost 29 euro, degustatieglas inbegrepen. Een deel van de opbrengst hiervan wordt geschonken aan Akabe-scoutsgroep Sint-Jan Berchmans uit Aalst. Zij zetten zich in voor kinderen, jongeren en volwassenen met een beperking. Bezoekers kunnen eveneens deelnemen aan een tombola. Daarmee is een prachtig juweel te winnen.

Meer info: www.champagnefeesten.be
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.