CD&V wil terug aan de onderhandelingstafel: “We willen constructief meewerken aan vorming nieuwe bestuursploeg”

Ilse Uyttersprot is lijsttrekker van CD&V in Aalst.
KOS Ilse Uyttersprot is lijsttrekker van CD&V in Aalst.
CD&V wil opnieuw aan de onderhandelingstafel en laat burgemeester Christoph D’Haese (N-VA) weten dat het zich constructief zal opstellen. D’Haese besloot na de gemeenteraad van dinsdag niet meer verder te onderhandelen met CD&V. Hij probeert een coalitie te vormen met Open Vld, sp.a en Lijst A.

CD&V voerde dinsdag oppositie vanuit de meerderheid en als reactie besloot Christoph D’Haese (N-VA) niet meer verder te onderhandelen met CD&V. De partij van Ilse Uyttersprot stuurde vrijdagochtend een persbericht uit waarbij ze aangeeft wel constructief te willen meewerken.

“Na de gemeenteraad van deze week kwam de CD&V fractie bij elkaar. De nieuw samengestelde fractie van CD&V bestaande uit zes verkozen fractieleden geeft een krachtig signaal dat we constructief willen blijven meewerken aan de nieuwe bestuursploeg. Onze onderhandelaars worden gevraagd te werken aan een sterk resultaat”, zo schrijft CD&V.

De brief is ondertekend door Ilse Uyttersprot, Eddy Couckuyt, Katrien Beulens, Silke Van Vaerenbergh, Iwein De Koninck en Theo Nsengimana. Daarmee lijkt CD&V afstand te nemen van het oppositiewerk dat CD&V’er Bart Van Lysebeth dinsdag tentoonspreidde.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.