CD&V: “Bestuursakkoord is geschonden, de burgemeester heeft de stad in diepe crisis gestort”

Ilse Uyttersprot deze maand op de begraafplaats bij de herdenking van de slachtoffers van de Bende Van Nijvel, met minister Koen Geens (CD&V).
Swirko Ilse Uyttersprot deze maand op de begraafplaats bij de herdenking van de slachtoffers van de Bende Van Nijvel, met minister Koen Geens (CD&V).
Bij CD&V Aalst stond er maandagavond een belangrijke vergadering op de agenda. Op enkele vragen zocht CD&V een antwoord: Blijft de partij schepen Ilse Uyttersprot (CD&V) steunen? Zal de partij de meerjarenplanning goedkeuren en blijft ze zo deel uitmaken van de meerderheid en het stadsbestuur? “Na drie weken is de impasse in het stadsbestuur totaal”, is de conclusie van de partij.

CD&V Aalst stelt de burgemeester verantwoordelijk voor de impasse in het stadsbestuur. “Het afdelingsbestuur evalueerde maandagavond de politieke crisis in Aalst. Op 4 november 2019 namen N-VA en Open Vld de bevoegdheden af van CD&V en van schepen Ilse Uyttersprot. Concreet gaat het om de bevoegdheden Sport, Cultuur, Jeugd, Vrije Tijd, De Werf Cultuurcentrum, Onderhoud gebouwen & logistiek, Gebouwen & technieken en Kerkfabrieken. Daarmee hebben ze het bestuursakkoord op een essentieel punt geschonden en het bestuur van onze stad in een diepe crisis gestort. Tegelijk hebben beide partners aangegeven verder te willen besturen met CD&V. Tot vandaag bleven dat lege woorden”, zegt partijvoorzitter Yves De Graeve van CD&V Aalst.

De burgemeester heeft dan wel Aalst in een crisis gestort, hij heeft nog geen enkel concreet initiatief genomen om de crisis op te lossen en eerherstel aan schepen Ilse Uyttersprot te geven

“De voorzitter van CD&V-Aalst heeft N-VA en Open Vld onmiddellijk duidelijk gemaakt dat CD&V-Aalst voor honderd procent achter schepen Ilse Uyttersprot en schepen Katrien Beulens staat. Sinds CD&V en schepen Uyttersprot de bevoegdheden verloren heeft, werden geen politieke afspraken meer gemaakt over de punten die op de gemeenteraad worden behandeld en viel de politieke besluitvorming van de meerjarenbegroting stil”, aldus de partijvoorzitter.

“Eerherstel voor Uyttersprot”

“De meerjarenbegroting staat pas op 17 december op de agenda van de gemeenteraad”, zegt De Graeve. “Het afdelingsbestuur van CD&V-Aalst zal zich er op een volgend afdelingsbestuur over uitspreken. CD&V Aalst beklemtoont dat de stad voor haar sociaal beleid voldoende middelen moet uittrekken alsook voor de ondersteuning van de Aalsterse jeugd-, sport- en cultuurverenigingen, zonder de lasten voor bevolking te verhogen.”

“Na drie weken is de impasse in het stadsbestuur totaal”, is de conclusie bij CD&V. “De burgemeester heeft dan wel Aalst in een crisis gestort, hij heeft nog geen enkel concreet initiatief genomen om de crisis op te lossen en eerherstel aan schepen Ilse Uyttersprot en aan CD&V te geven.”
11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Urban Vyaas

  Met de CD&V erbij wordt er gegarandeerd gekibbeld.

 • djeepie huybrechts

  Amaai wat een schoon koppel

 • Dan Midden

  hoog tijd dat NVA in elke coalitie een ruk naar rechts maakt om open vld, cd&v en spa te laten voelen wat de gevolgen zijn als ze in een antivlaamse federale coalitie stappen. In 81 gemeentes in Vlaanderen is er een meerderheid mogelijk met VB en NVA. Als NVA slim is laten ze elk van deze gemeentes onbestuurbaar verklaren en gaan ze in zee met het VB waardoor de klassieke partijen lokaal uit de boot vallen. Dit zou pas "kracht van verandering" zijn

 • Roger Cooks

  Een mooi stel! het lijken er wel 2 uit de Addams familie.

 • PHILIPPE LEEMANS

  CD&V zou eens wat minder hoog van 'den Toren' moeten blazen, zijn bezig met de grote 'verdwijntruc'