Carte Blanche wint de Ondernemersaward

De laureaten van de Ondernemersaward met burgemeester Christoph D'Haese.
Broeikas De laureaten van de Ondernemersaward met burgemeester Christoph D'Haese.
Carte Blanche heeft de jaarlijkse Ondernemersaward van Broeikas gewonnen. Elk jaar wordt in Aalst de meest inspirerende ondernemer verkozen en dit jaar is dat dus Carte Blanche van Julie Backaert en Tom Van den Driessche.

Broeikas, samenwerking tussen HoGent, Odisee en stad Aalst organiseerde voor de achtste keer op rij de Ondernemersaward, dit keer in De Werf. “Broeikas is ervan overtuigd dat de stad Aalst een broedplaats is voor creativiteit, ondernemingszin en ondernemerschap. Sinds de start acht jaar geleden werkten al ruim vijfduizend studenten Bedrijfsmanagement van de HoGent en Odisee en meer dan 200 ondernemers mee aan het Broeikasproject. Ook dit jaar traden de studenten op als ambassadeur voor hun ondernemende rolmodellen”, aldus de organisatoren.

Zestien ondernemers

Zestien geëngageerde ondernemers waren dit jaar in de running voor de award en deelden met plezier hun kennis en ervaring met de jonge generatie. Naast Julie Backaert en Tom Van den Driessche van Carte Blanche behoorden Alex Polfliet van Zero Emission Solutions en Frédéric De Kriek van Buro Project tot de top drie van innovatieve en geëngageerde Aalsterse ondernemers.

“We zijn enorm trots op de erkenning en hadden dit niet verwacht”, zegt een trotste Julie Backaert. “We willen dan ook vooral onze studenten bedanken dat ze ons hebben genomineerd, want zonder hen hadden we hier niet gestaan.”

Julie en Tom van Carte Blanche zijn sfeerarchitecten. De bal ging in 2011 aan het rollen nadat Julie met goeie vriendin Eva naar New York reisde. Ze besloten hun creativiteit te bundelen. Vrienden vroegen een huwelijk aan te kleden en dat was een succes. Later volgde een tuinfeest, een babyborrel en weer een trouwfeest en ze waren vertrokken. Eva werd in 2017 ziek en verloor de strijd tegen kanker. Julie’s man, Tom, draaide achter de schermen al mee en stapte mee in het bedrijf.

Prille Klimmer en Gangmaker

Naast de Ondernemersaward reikte Broeikas de award van Prille Klimmer uit aan Michiel Sonck, het geslepen brein achter Sonck Knives. “Deze jonge twintiger uit Aalst oefent een ambacht uit waarbij hij uniek gepersonaliseerde en duurzame messen maakt. Hij slijpt alles wat bot dreigt te worden”, zegt Broeikas. “Michiel is de ideale prille klimmer en rolmodel in jong ondernemerschap bij wie passie zijn grootste motivator is.”

Naast awards die Aalsters ondernemerschap belonen, richt Broeikas graag de schijnwerper op een lokale Gangmaker. Arnoud Van der Straeten, diensthoofd stedelijke bibliotheek Aalst Utopia, mocht de award voor ondernemingszin uit handen van Katrien Beulens, schepen van Economie, ontvangen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.