Cannabisplantage ontdekt bij 82-jarige na brand

De plantage werd ontdekt door de brand.
Koen Baten De plantage werd ontdekt door de brand.
In de Hekkestraat in Hofstade is bij een brand in een huurwoning op de eerste verdieping een cannabisplantage ontdekt. De huurders van het pand zijn 82 en 57 jaar oud.  De brand ontstond rond 21.30 uur in de plantage zelf. “Dit soort praktijken kunnen wij niet tolereren", zegt burgemeester Christoph D’haese. 

De eigenaars wilden eerst niet dat de brandweer naar binnen kwam en dat het vuur wel vanzelf zou doven. Al snel werd duidelijk waarom. “Bij de brand werd de plantage op de eerste verdieping ontdekt”, aldus burgemeester Christoph D’haese. “De plantage was bijzonder professioneel opgebouwd. Hoeveel planten er net binnen stonden, is niet duidelijk", klinkt het. “Of de bewoners effectief de plantage zelf onderhielden, is nog niet geweten, maar dit zal zeker verder onderzocht worden", zegt de burgervader.

Christoph D'haese voert al langer een strijd tegen drugs en is blij dat de plantage zo aan het licht komt. “Dit hoort hier echt niet thuis bij ons.” De woning liep door de brand ook aanzienlijke schade op. Een hond die op het gelijkvloers verbleef, kon gered worden. De bewoners zelf werden overgebracht naar het ziekenhuis. Wat er verder met hen zal gebeuren, is niet duidelijk. “Dat zal ik nu verder met de bevoegde instanties bekijken", aldus de burgemeester. “Misschien is de gevangenis wel de enige juiste plaats.”

De plantage bevond zich op de eerste verdieping.
Koen Baten De plantage bevond zich op de eerste verdieping.

“De brand is waarschijnlijk ontstaan door een kortsluiting aan de plantage zelf”, zegt brandweerofficier Peter Dreelinck. De straat was tijdens de interventie afgesloten voor alle verkeer en iedereen moest plaatselijk rondrijden. 

De bewoners vroegen ook een noodwoning aan de burgemeester, maar die reageerde scherp. “Noodwoningen zijn er enkel voor mensen die het echt nodig hebben en verdienen, niet voor personen die zich bezig houden met dit soort smeerlapperij”, besluit D’haese. 
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Lev Davidovitch Bronstein

  Die burgervader zou eens moeten onderzoeken of armoede eventueel aan de oorzaak ligt van het kweken van cannabis .Hij laat trouwens met zijn uitlatingen verstaan dat het al of niet toewijzen van een noodwoning aan een 82 jarige inwoner van zijn gemeente een beslissing is die hij op eigen houtje maakt,zonder zelfs het dossier te hebben onderzocht .Dat is dus niet de manier waarop men te werk gaat in dergelijke gevallen .

 • Peter Nols

  Als ze 2000 à 10000 euro betalen hebben ze bij de NVA toch wel recht op een noodwoning zekers.

 • rudy moerkerke

  Een burgemeester die niet waarover hij praat. Beter alles legaliseren!

 • johny goessens

  Tot een rechter anders oordeelt, dat zou Burgemeester D'Haese als advocaat toch moeten weten of is dit louter populistisch machtsvertoon ?

 • Elisa deJong

  Jammer, dat ze niet beseften, dat ze alles bijna konden verliezen, veel meer dan wat plantjes konden opleveren...