Buurtwildt-lokaal in ontmoetingshuis De Brug besmeurd met graffiti

Vandalisme aan de lokalen van Buurtwildt.
Rutger Lievens Vandalisme aan de lokalen van Buurtwildt.
Het lokaal van de jeugdwerking in de Sint-Elisabethwijk in Aalst Buurtwildt is besmeurd met graffiti. De stad laat alles weer verwijderen en zoekt de schuldigen.

Buurtwildt organiseert activiteiten voor jongeren uit de Sint-Elisabethwijk en omgeving. De jeugdwerking heeft een lokaal in ontmoetingshuis De Brug aan het voetbalpleintje. Vrijdagochtend werd vastgesteld dat de ramen beklad waren met graffiti. Op het raam staan de afkortingen van ‘baise ta mère’ en ‘fils de pute’, en de postcode van Aalst. Vrijdagmiddag was een firma al in de weer om alles op te poetsen.

Schepen van Jeugd Iwein De Koninck (CD&V) had een overleg met de politie. “Er zijn strafbare feiten gepleegd en hopelijk worden de daders gevonden. Hebben de daders iets te maken met Buurtwildt? Waarschijnlijk wel, en daar zal in de jeugdwerking rekening mee worden gehouden. We moeten alleszins vermijden dat de jongeren die zich goed gedragen het moeten bekopen, door gedrag van sommige anderen”, zegt Iwein De Koninck (CD&V).

Vandalisme aan de lokalen van Buurtwildt.
Rutger Lievens Vandalisme aan de lokalen van Buurtwildt.1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Luc Van den Bulcke

    Deze wijk is rot en vooral de import uit Brussel maakt alles kapot in Oilsjt! In sommige scholen heerst echte terreur en wordt er meer Frans dan Vlaams gesproken! Maar volgens de burgemeester is er niets aan de hand en is het een veilige stad. Hij zou de leraressen van een aantal scholen eens moeten spreken hoe deze kinderen van thuis uit opgevoed worden!