Buurtbewoners laten feest ‘warmste jeugdhuis’ stilleggen wegens geluidsoverlast na verschillende telefoons naar politie

De organisatoren vinden het jammer dat het feest moest stilgelegd worden na enkele verzuurde buurtbewoners.
Koen Baten De organisatoren vinden het jammer dat het feest moest stilgelegd worden na enkele verzuurde buurtbewoners.
Enkele buurtbewoners van de Meirbeekstraat in Gijzegem hebben er afgelopen nacht voor gezorgd dat het openluchtfeest van het ‘Warmste Jeugdhuis’ vervroegd werd stilgelegd na tientallen meldingen van geluidsoverlast bij de politie. Jeugdhuis JOME hield er een feest in kader van de Warmste Week voor het goede doel, maar moest meer dan 300 bezoekers meer dan een uur vroeger naar huis sturen. “Het is ontzettend jammer dat de buurtbewoners dit verpest hebben voor ons", zegt Brent Smekens van het jeugdhuis. 

Wat een groot feest moest worden om het goede doel te steunen in het kader van de Warmste Week eindigde op een ware sisser. Na meer dan 50 oproepen naar de politie van een drietal buurtbewoners besloot de politie om het feest vervroegd stil te leggen. De organisatie van het jeugdhuis had de correcte vergunningen aangevraagd voor het feest dat tot 2.00 uur ‘s nachts zou duren en deelde ook flyers uit in de buurt waarop duidelijk vermeld stond dat er voor een avond geluidsoverlast kon zijn. “We hadden ook een decibelmeter laten installeren", aldus Brent. “Deze mocht tot 95 dB gaan. Onder het oog van de politie was duidelijk dat de meter niet boven de 95 ging en meestal bleef hangen rond de 94", klinkt het. 

Het is echt ontzettend jammer dat enkele verzuurde reacties dit feest hebben laten stil leggen

Organisatie

Drie kleine pieken waren er boven de 100 dB omdat het publiek enthousiast was over de optredens. Ondanks de aankondiging en de juiste vergunningen werden er toch verschillende oproepen gedaan naar de politie, die uiteindelijk niet anders kon dan het feest stil leggen. “Wij verwijten de politie eigenlijk niets. Zij doen ook maar hun werk en hebben er eigenlijk alles aan gedaan om het feest toch te kunnen laten doorgaan. De limiet moest naar 85 dB, maar door het vele volk bleven we rond de 90 hangen", klinkt het. 

Levensvreugde

De opbrengst naar het feest ging naar Levensvreugde uit Aalst. Helaas vreest het jeugdhuis dat ze nu een pak opbrengsten zullen mislopen door de vervroegde sluiting. “Onze bar moest ook sluiten waardoor we niets meer konden verkopen. TopDJ Gunther D. kwam draaien maar moest na een kwartier stoppen, terwijl we wel de volle pot hebben moeten betalen”, zegt Brent. Bovendien krijgt het jeugdhuis vermoedelijk ook nog een Gasboete zoals de wet voorschrijft. “Het is echt ontzettend jammer dat enkele verzuurde reacties dit feest hebben laten stil leggen", klinkt het. 

De organisatie hoopt nu dat ze toch nog een som kunnen overmaken voor het goede doel, al zal het waarschijnlijk niet de verwachte 3.000 euro zijn. “Vorig jaar hebben we dit ook georganiseerd en was er geen enkel probleem. Het doet pijn dat er nu wel reacties gekomen zijn. Dit is slechts een keer per jaar dat we dit doen", aldus Brent. Het jeugdhuis wil zich echter niet laten ontmoedigen. “Voor deze verzuurde reacties laten wij ons echt niet tegenhouden. Volgend jaar staan we hier opnieuw om iets te organiseren voor het goede doel.” 
24 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Brent Smekens

  Ronny Verachtert, door mensen zoals u verlies ik mijn hoop en geloof in de maatschappij. In uw plaats zou ik vannacht niet goed slapen als ik weet wat voor een complete bullshit u op sociale media gooit. Als organisator weet ik zeker dat men het geld aan de goede doelen geeft, er is namelijk een procedure voor die dat rechtstreeks naar hen stort. Toch mooi geprobeerd zever te verspreiden, volgende keer beter.

 • Fien Govaert

  Liefste mensen, ik snap niet waarom jullie allemaal denken wat het jeugdhuis zich niet aan de wet heeft gehouden. Het is namelijk zo dat ze wet de wet hebben gerespecteerd en hun aan hun normen heeft gehouden. Misschien eerst de situatie eens begrijpen voor er commentaar op te geven :)

 • Dirk Pauwels

  Als die organisatie een fuif wil geven voor de warmste week mogen ze dat in hun eigen huis, in hun eigen straat doen... het is niet omdat de limiet 95db is dat je constant op 94db moet zitten en er af en toe over.....Diezelfde jeugdige organisatoren bellen binnen 20 jaar ook als er een fuif in hun straat is, zeker weten..... Onder het mom van goed doel worden vele dingen georganiseerd die enkel tot eer en glorie van de organisators moet dienen....kijk es wat ik kan.....hoe flink....

 • ann Van Damme

  Dit is zo eigen aan die festivalletjes. Plak er een goed doel aan en alles is gepermitteerd. Enig respect voor de buurt waar ze te gast zijn er is niet bij: lawaai maximaal. Wel beste organisator, respecteer de wet en hou het geluid binnen de normen. De oren van je festivalgangers zullen er wel bijvaren. Misschien krijg je zelfs meer volk over de vloer, die mensen die nu wegblijven omwille van het lawaai.

 • emiel hayen

  Drie buurtbewoners dat zijn er weinig, de anderen hadden er dus geen last mee. Ik woonde lang in Koersel en bij Stal davert daver je echt in je bed tot 4 h s'morgens en we woonden paar honderd meter verder! Het werd nooit stilgelegd men tolereerde het.