Burgemeester onderhandelt over nieuw contract ‘Dorp van de Ronde’

Doortocht van de Ronde van Vlaanderen op de Grote Markt in Aalst.
Rutger Lievens Doortocht van de Ronde van Vlaanderen op de Grote Markt in Aalst.
De stad Aalst is in overleg met Flanders Classic om ook de komende jaren Dorp van de Ronde te blijven. Een overeenkomst is er nog niet. Burgemeester Christoph D’Haese (N-VA) wil een betere deal onderhandelen voor de stad.

In 2016 ondertekenden een hele reeks steden en gemeenten een overeenkomst met Flanders Classic. Zij mochten drie jaar lang Dorp van de Ronde zijn tijdens de Ronde van Vlaanderen. Herzele, Sint-Niklaas, Berlare, Hamme-Zogge, Aalst, Erpe-Mere en Zottegem gingen zo een contract aan. Die overeenkomst moet nu vernieuwd worden.

In Aalst is het nog niet 100% zeker, maar er zijn volgens de burgemeester wel gesprekken. “We zijn in overleg met de organisatoren. Volgende week meer nieuws hierover. Ik probeer voor de stad een financieel gunstigere regeling te bekomen”, zegt hij.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • INGRID DE CREMER

    Hier valt niet over te overhandelen,alle steden moeten er mee stoppen ,de koersen zullen nadien ook wel door gaan