Buren Pontstraat zijn puinhoop beu: “Waarom geen speeltuin in plaats van een stortplaats?”

Buurtbewoners willen een buurtpleintje op deze 'stortplaats'.
RLA Buurtbewoners willen een buurtpleintje op deze 'stortplaats'.
De puinhoop op een terreintje aan de Pontstraat in Aalst is een doorn in het oog van enkele buurtbewoners. Bouwmaterialen, onkruid, zwerfvuil... echt mooi is het niet. “Wat als men hier een klein maar fijn, rustig buurtpleintje met een speeltuig van zou maken”, vragen ze zich af.

Het gaat om een terreintje tussen de Voldersstraat en de parking van de Albert Heijn. “Ik erger me dood", zegt Mariska Van Lissum van de tattoowinkel aan de overkant van de Pontstraat. “Een hoop grond, stenen, hout, men laat dat puin hier allemaal zomaar achter.”

De buren vinden het niet leuk dat het er zo onverzorgd bijligt, terwijl dit terrein wel potentieel heeft. “We hopen dat dit wordt opgeruimd, dat er een zitbank wordt gezet, misschien een speeltoestel”, zeggen ze. De grond is eigendom van Imwo-Invest. Die heeft alvast beloofd om het puin voor het bouwverlof te laten verwijderen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.