Brandweer bevrijdt kat na 24 uur uit verluchtingskoker

De kat kon door de brandweer bevrijd worden en terug bij de eigenaar gebracht worden.
RV De kat kon door de brandweer bevrijd worden en terug bij de eigenaar gebracht worden.
Enkele brandweermannen uit Aalst hebben deze ochtend rond 10 uur een zwarte kat uit een verluchtingsschacht gered. Daar zat het diertje 24 uur opgesloten. 

De kat maakte een wandelingetje in een appartementsgebouw in de Ridderstraat in Aalst. Het dier raakte op het dak van het flatgebouw om vervolgens naar het dak van het Sint-Maartensinstituut te trekken. Daar viel ze 4,5 meter naar beneden in een verluchtingskoker. De brandweer werd verwittigd en vroeg de toestemming aan de school om via hun gebouw het beestje te bevrijden. De school stemde direct toe en liet de brandweer zelf een gat maken in de muur waar de kat zat opgesloten. Na een kwartier was het beestje uit zijn benarde positie gered en kon het dier weer verenigd worden met de gelukkige eigenaar. 

Via deze opening in het Sint Maartensinstituut, die de brandweer mocht maken met toestemming van de school, kon het katje uit de koker gehaald worden.
RV Via deze opening in het Sint Maartensinstituut, die de brandweer mocht maken met toestemming van de school, kon het katje uit de koker gehaald worden.5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Norbert Thieren

  Ook al hier gebeurd, met dank aan de brandweer van De Panne.

 • guido vermeyen

  Proficiat brandweer, bewijs van hart voor dieren in nood!

 • Jeff Smulders

  Ik heb een kat, hoop dat we nog samen veel van het leven zullen genieten. Elke morgen een leuk uitstapje over het plein waar we wonen. Hij is het liefste wat we hebben en we zorgen er goed voor.

 • Annelies Vandenbroeck

  Super. K zou ook geen seconde aarzelen om een gat in mijn muur te maken. Is zo weer gerepareerd. Het leven van een dier is meer waard.

 • Roger Sartet

  Knap gedaan !! Brandweermannen zijn de echte helden ook voor dieren !