Boete voor wie Mobit-deelfiets op verkeerde locatie parkeert

MECHELEN - lancering Mobit, Innoverend proefproject met deelfietsen in Mechelen - WVK - Foto David Legreve
David Legreve MECHELEN - lancering Mobit, Innoverend proefproject met deelfietsen in Mechelen - WVK - Foto David Legreve
Vanaf 1 oktober gelden er nieuwe parkeerregels voor Mobit-deelfietsen in Aalst. Voortaan kan je alleen nog parkeren binnen de free floating-zone en in parkeerzones. Wie verkeerd parkeert, betaalt een boete van 5 euro.

Vanaf 26 augustus breidt het aanbod Mobit-deelfietsen in Aalst uit met vijftig exemplaren. Zo komt het totale aantal deelfietsen op 150. De stad sloot een contract af voor de komende twee jaar.

Vanaf 1 oktober gelden er nieuwe parkeerregels voor fietsen. “Tot nu toe kon je de fiets quasi overal binnen een virtueel afgebakende zone achterlaten, zonder meerkost. Voortaan zal je enkel nog kunnen parkeren binnen de ‘free floating’ (FF)-zone en in parkeerzones erbuiten. Wie niet binnen de FF zone of parkeerzones parkeert zal bovenop de kost van de rit een toeslag van 5 euro moeten betalen”, zegt de stad. “De FF-zone omvat alle straten binnen de ring R41 in het noorden: Boudewijnlaan, Heilig Hartlaan, Leopoldlaan, Albrechtlaan, en de N9 in het zuiden van Aalst: De Gheeststraat, Parklaan, Léo De Béthunelaan, Capucienenlaan, Gentsesteenweg tot aan R41.”

Bepaal mee de parkeerzones

Ben je een Mobit-gebruiker, of wil je gebruik maken van de deelfietsen? Neem dan deel aan de bevraging over de nieuwe parkeerzones. Je kunt zelf aangeven op welke plaats buiten de ring je graag een parkeerzone wenst. De stad zal op basis van deze informatie samen met Mobit nieuwe parkeerzones bepalen die je vanaf 1 oktober makkelijk kan terugvinden in de app. Via de website van de stad Aalst, aalst.be, kan je je mening kwijt.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Johan De Waele

    Eerst steps door het strot van de bevolking duwen, waar niemand op zat te wachten en nu, naar goede belgische traditie, direct boetes heffen op het sluikparkeren...Een gewone fiets verhuren had al voldoende geweest. Sportief en geen miserie.