Blauwe zone breidt uit vanaf 1 oktober

STAD REKENT OP 350 EXTRA PARKEERPLAATSEN VOOR BEWONERS

Onder meer op de Parklaan komt er binnenkort een blauwe zone.
Rutger Lievens Onder meer op de Parklaan komt er binnenkort een blauwe zone.
De blauwe zone in Aalst breidt vanaf 1 oktober 2017 uit. De Parklaan, de Capucienenlaan, Sint-Jobstraat, Gentsesteenweg en de buurt van de Puitenput krijgen vanaf dan een blauwe zone. Er komen 350 plaatsen die exclusief ter beschikking zullen staan van de bewoners. De stad werkt op langere termijn aan twaalf buurtparkings en een blauwe zone langs de Denderkaaien.

Het nieuwe parkeerbeleidsplan is goedgekeurd door de gemeenteraad van Aalst. De nood aan aanpassingen aan het parkeerbeleid in de stad is groot.


"Een parkeerplaats vinden als je in de binnenstad woont of werkt, is niet altijd eenvoudig. De vraag naar alternatieven is groot. In het nieuwe parkeerbeleid integreren we een aantal oplossingen om de inwoners van onze stad het leven makkelijker te maken", verklaart schepen van Mobiliteit Dylan Casaer (SD&P).

De stad krijgt binnenkort enkele nieuwe blauwe zones bij.
De stad krijgt binnenkort enkele nieuwe blauwe zones bij.

Uitbreiding

Een van de maatregelen is een uitbreiding van de blauwe zone in de stad. Er komt vanaf 1 oktober een nieuwe blauwe zone in de Parklaan, de Capucienenlaan, Sint-Jobstraat en Gentsesteenweg. Ook enkele straten in de buurt van de Puitenput, waaronder Vakschoolstraat en Meuleschettestraat, Vilainstraat en Valerius De Saedeleerstraat worden blauwe zone. Een andere nieuwe blauwe zone komt er in de straten aan de rand van het stadspark, in de buurt van De Vilanderstraat en Désiré De Wolfstraat.

Buurtparkings

Een andere maatregel is het openstellen van buurtparkings. "Naar analogie met de parking aan de Keizershallen, zullen langparkeerders op verschillende locaties op linker- en rechteroever voordelig kunnen parkeren", zegt schepen Casaer. "Het gaat hierbij om bestaande parkings, bijvoorbeeld aan het Hoveniersplein of de parkeerzones langs de Dender. Ook op de nieuwe parking aan het rusthuis Sint-Job worden plaatsen voorzien", vertelt de schepen.


"Wie hier wil parkeren, zal kunnen genieten van aangepaste week- of maandtarieven", zegt hij. "In wijken waar zo'n parkings niet beschikbaar zijn, zal de stad inzetten op plaatsen langs de openbare weg die enkel beschikbaar zijn voor buurtbewoners. In de straten tussen de Molendreef en de Karel van de Woestijnestraat bijvoorbeeld, zal zo'n 30 procent van de bestaande parkeerplaatsen exclusief voorbehouden zijn voor wie er woont. Ook in de wijk tussen de Boudewijnlaan, Ledebaan, Sinte Annalaan en de N9 zal dit beleid worden doorgetrokken."

Rechteroever

Er komen aanpassingen voor Rechteroever in Aalst, maar die zullen pas in voege treden wanneer de pendelparking aan het station is voltooid. Zo zal de parking aan de Denderkaaien die nu gratis is, dienst doen als buurtparking en ook de parking achter de Turkse moskee wordt een buurtparking. De blauwe zone die nu beperkt is tot de buurt aan de Heilig Hartkerk zal uitgebreid worden naar de rest van Rechteroever.