Bijna drie procent van gecontroleerde bestuurders onder invloed tijdens verkeersveilige nacht

Koen Baten
De Aalsterse politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag tussen 21 uur en 5 uur een verkeerscontrole gehouden naar aanleiding van de verkeersveilige nacht. Er werden die nacht 468 bestuurders gecontroleerd, dertien bestuursters bleken uiteindelijk te veel gedronken te hebben. 

Van de bestuurders onder invloed werden drie bestuurders betrapt die een rijverbod van zes uur kregen. Een bestuurder kreeg een rijverbod van vijftien dagen en zal zich later nog voor de rechtbank moeten verantwoorden. Een bestuurder die reed met een Aixam beschikte niet over een rijbewijs en blies zwaar positief. Zijn voertuig werd voor vijftien dagen aan de klem gelegd. Een bestuurder werd ook met een lichte intoxicatie betrapt en bleek bovendien nog een verval van het recht tot sturen te hebben. 

Daarnaast werden ook nog drie bestuurders gecheckt op drugs. Een daarvan mocht ook zijn rijbewijs meteen inleveren voor vijftien dagen. Tot slot werd ook nog een bestuurder betrapt zonder de veiligheidsgordel. Hij zal een boete krijgen van 58 euro. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.