Bevrijdingsfeesten op het Vredeplein

100 jarige bevrijding Aalst
Graanbar 100 jarige bevrijding Aalst

De Graanbar en Café Vredeplein in Aalst organiseren op 8 en 9 september de Bevrijdingsfeesten. 100 na het einde van de Eerste Wereldoorlog en 75 jaar na het einde van de Tweede Wereldoorlog is er een Bevrijdingsfeest.

"Op 9 september 1956 werd op het Vredeplein het Monument ter ere van de militaire en burgerlijke slachtoffers van de beide wereldoorlogen onthuld", aldus de organisatoren. "Wetende dat 2018 en 2019 bijzondere herdenkingsjaren zijn voor beide oorlogen, het zal namelijk respectievelijk 100 en 75 jaar geleden zijn dat deze in onze stad eindigden, slaan café Vredeplein en de Graanbar de handen in elkaar."

"Komend weekend vieren wij met alle Aalstenaars de Bevrijdingsfeesten. Op 8 en 9 september willen we de feestelijke sfeer van de bevrijding terug oproepen", klinkt het. Er is een live performance en dansinitiatie American Swing met Louis Lou. Op zaterdag vindt dat plaats om 19 en 21 uur, op zondag om 14 en 16 uur. Er is zaterdag live muziek van Boogie Phil and the Wise Guys en op zondag is er de Deep Sea Swimmers Band.

Op het Vredeplein zullen er oldtimers en legervoertuigen staan. Zero53 en De Frigo serveren 'pulled pork'. Zaterdag starten de feesten om 17 uur, maar vanaf 11 uur is er een aperitief.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.