Bestuurster die make-up aanbrengt achter stuur krijgt werkstraf

Mozkito
Freya D. maakte het op 4 mei van dit jaar te bont achter het stuur van haar wagen. De vrouw was bezig met make-up aan te brengen terwijl ze aan het rijden was. Alsof dat nog niet genoeg was begon ze ook nog op het fietspad te rijden met haar wagen om een file te passeren. 

Het was een verbalisant die de feiten zag gebeuren en de bestuurster aan de kant kon zetten. Op het moment dat ze via het fietspad begon te rijden moesten ook nog enkele fietsers en voetgangers wegduiken om niet aangereden te worden. “Het gaat hier om compleet onverantwoord rijgedrag", aldus het openbaar ministerie. 

De advocaat van de beklaagde vertelde aan politierechter Mireille Schreurs dat haar cliënt intussen geen auto meer heeft en niet meer achter het stuur kan kruipen. Ze vroeg om een werkstraf. De politierechter, die maandag haar laatste zitting hield in Aalst, ging hier op in en veroordeelde haar tot een werkstraf van 36 uur. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.