Bestuurder van auto waarin Kayleigh (14) om het leven kwam, reed onder invloed van alcohol

De familie van Kayleigh legde bloemen, knuffels en kaartjes op de plaats van het ongeval in Nieuwerkerken.
Rutger Lievens / RV De familie van Kayleigh legde bloemen, knuffels en kaartjes op de plaats van het ongeval in Nieuwerkerken.
De bestuurder van de auto die zondagnacht betrokken was in het dodelijke verkeersongeval in Nieuwerkerken, reed onder invloed van alcohol. Dat bevestigt het parket Oost-Vlaanderen aan onze redactie. Bij het ongeval kwam de 14-jarige Kayleigh Leemans om het leven.

De eerste resultaten van het toxicologisch onderzoek wezen uit dat de 18-jarige X.M. op het moment van het ongeval onder invloed was van alcohol. Om hoeveel promille het precies gaat wordt niet bekendgemaakt, maar het zou wel gaan om een niet-toegestane hoeveelheid. In het bloed werden geen sporen van drugs gevonden.

Ook de wagen waarmee het ongeval gebeurde en de gsm-toestellen van alle inzittenden zijn onderzocht. Aan de auto zijn geen technische mankementen gevonden die het ongeval veroorzaakt zouden kunnen hebben. Er was ook geen sprake van gsm-gebruik achter het stuur.

Bestuurder X.M. ligt op dit moment nog altijd zwaargewond in het ziekenhuis. Hij kon nog niet verhoord worden. Later zal hij zich voor de politierechter moeten verantwoorden voor onder meer rijden onder invloed van alcohol, inbreuken tegen de regels van een voorlopig rijbewijs en het onopzettelijk veroorzaken van iemands dood door een verkeersongeval.

Het ongeval gebeurde in de nacht van zondag op maandag in Nieuwerkerken. De auto met daarin vier tieners botste op een donkere weg tegen een geparkeerde vrachtwagen. De 14-jarige Kayleigh Leemans kwam daarbij om het leven. De 18-jarige bestuurder X.M. raakte zwaargewond. Ook een 18-jarig meisje in de passagierszetel raakte zwaargewond. Een 16-jarige jongen kwam er met lichte verwondingen vanaf. De bestuurder van de Fiat-cabrio was net 18 jaar geworden en beschikte over een voorlopig rijbewijs. Dat betekent dat hij niet mocht rijden op weekenddagen tussen 22 uur en 6 uur en dat hij geen passagiers mocht vervoeren.
65 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Rony scheerlinckx

  Vele hier zouden beter eens nadenken voor ze hier wat schrijven en ook eens denken aan de ouders van een jongen van 18 j die daar ook geen schuld aan hebben want niemand heeft dit gewild heel spijtig drama ,en nogmaals denkt na voor ge iemand aan kruisnagel het is zo al erg genoeg

 • Yvrs Gysel

  25 jaar geleden vriend verloren. Hij reed mee met een andere kameraad en ze hadden beide printjes gedronken. Op klaverblad in Sint-Niklaas uit de bocht gegaan tegen betonnen paal. Passagier op slag dood en bestuurder had niets. Zeer triestig allemaal.

 • Linda Bosmans

  Altijd spijtig dat zulke tieners niet nadenken!!! Dit gaat hij de rest van zijn leven meenemen ! Commentaar geef ik niet! Maar sterkte voor de ouders en vrienden van het meisje! En hopelijk een spoedig herstel voorr de andere. En voor de bestuurden ook goed herstel en hopen dat je hier uit geleerd hebt! R.I.P. KAYLEIGH. RUST ZACHT.❤

 • krista notelaars

  Een jonge man van 18 jaar die het gevaar van zijn daden onderschat heeft met een slechte afloop het gebeurd in enkele seconden en het verdriet en leed duurt jaren en blijft voor altijd. Deze jongen die het ongeval heeft veroorzaakt heeft dat zelf ook niet gewild.

 • Bea Van Goethem

  Wat er gebeurd is, is verschrikkelijk en niet goed te praten. Anderzijds, die jongen is amper 18, heeft een fatale fout gemaakt maar moet hij daarvoor de rest van zijn leven boeten? Ik denk dat hij het moeilijk genoeg zal hebben om met dit drama verder te leven en bovendien vecht hij zelf nog voor zijn leven, nog een straf! En verdient niet iedereen een 2de kans?