Bestuurder met 2,64 promille betrapt tijdens alcoholcontrole

Copyright : Geert De Rycke

De politie van Aalst controleerde zaterdag tussen 9 uur en 17.00 uur op verschillende locaties op alcohol en drugs in het verkeer. Er werden meer dan duizend bestuurders gecontroleerd. Hiervan waren er 22 die een grondige controle moesten ondergaan. Uiteindelijk waren er 8 chauffeurs die onder invloed reden. 

Vier bestuurders kregen een rijverbod van drie uur opgelegd. Onder hen was ook een magistraat of een hogere ambtenaar die ‘voorrang van rechtsmacht geniet'. Hij zal zich voor de procureur-generaal moeten verantwoorden en niet voor de politierechtbank. Ze ontvingen ook een boete van 179 euro. Vier andere bestuurders kregen een rijverbod van zes uur opgelegd en ontvangen een boete tussen 200 en 2.000 euro. Een chauffeur blies 2,64 promille en mocht zijn rijbewijs meteen voor 15 dagen inleveren. 

De politie nam ook vijf drugstesten af. Twee bestuurders waren onder invloed van drugs en mochten hun rijbewijs ook voor 15 dagen inleveren. Een van de voertuigen werd ook in beslag genomen omdat hij geen drager was van een zijn rijbewijs. De andere bestuurder was een jonge chauffeur met een voorlopig rijbewijs. 

Verder werden ook nog enkele overtredingen vastgesteld op het gebruik van de gsm achter het stuur. Vijf bestuurders hadden geen gordel aan. Een chauffeur begaf zich ook op de rijbaan met een niet-ingeschreven en niet-verzekerd voertuig en was geen houder van een geldig rijbewijs. Ook zijn voertuig werd aan de klem gelegd.

Tot slot negeerde ook een bestuurder een verbodsbord en kregen vijf bestuurders een GAS-boete voor fout parkeren. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.