Bestuurder die met voertuig in struiken terechtkomt en wegloopt krijgt boete

Mozkito
In november 2018 kwam een man uit Aalst met zijn voertuig in de struiken terecht nadat hij een bocht mistte door hevig regenweer. Na het ongeval ging de man naar huis en liet hij zijn wagen daar achter. “Er was niet veel schade, dus vond ik het niet nodig de politie te verwittigen", verklaarde de man later. 

De bestuurder was niet onder invloed van alcohol of verdovende middelen. “Hij wist gewoon niet wat hij moest doen en vond de schade zo miniem dat hij niemand verwittigde", klinkt het. “Hij had daar natuurlijk ter plaatse moeten blijven, maar had geen slechte bedoelingen", klinkt het. 

Politierechter Mireille Schreurs veroordeelde de man niet voor vluchtmisdrijf. Hij kreeg wel een boete van 360 euro voor het ongeval dat hij veroorzaakte. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.