Bestolen juwelier zet beelden van bewakingscamera op Facebookpagina

Op de beelden is het duo duidelijk herkenbaar in beeld.
repro Tim Van Damme Op de beelden is het duo duidelijk herkenbaar in beeld.

Twee onbekenden hebben afgelopen vrijdag een gouden armband gestolen bij juwelierszaak H.O.Y. op de Grote Markt in Aalst. De verdachten wisten met een sluwe list de verkoopster af te leiden. De uitbater zette achteraf de bewakingsbeelden op de Facebookpagina van de zaak. Daarop zijn twee verdachten duidelijk zichtbaar.Vrijdagmiddag rond 15 uur stapten de twee verdachten juwelier H.O.Y. op de Grote Markt binnen.


Het koppel, een man en een gesluierde vrouw van middelbare leeftijd, wendden zich vrijwel onmiddellijk tot een van de verkoopsters. "Of we de lederen armbanden van Pandora eens konden tonen. Omdat het duo zich verdacht gedroeg, wisten we dat we op ons hoede moesten zijn", klinkt het bij het personeel. Daarop werd een kistje met zowel lederen als gouden armband van onder de toonbank gehaald. Terwijl een van de verkoopsters uitleg gaf, kon de man ongemerkt een van de gouden sieraden in zijn zak steken. Kort nadien wandelde het dievenduo de winkel buiten. De waarde van de armband wordt geschat op 1.800 euro.

Foto RV

Niet de eerste keer

"Het was pas twee uur nadien dat we opmerkten dat er een armband was verdwenen. We hebben toen de beelden zorgvuldig bekeken en zagen hoe het tweetal te werk is gegaan. Al een geluk dat we sinds enkele maanden verschillende bewakingscamera's hebben. Die kwamen er omdat er regelmatig iets uit onze winkel verdween", zucht uitbater Pascal Vermeersch (38).

700 keer gedeeld

Op de bewakingsbeelden komt het duo haarscherp en herkenbaar in beeld. Om zo veel mogelijk informatie over de daders te krijgen, en andere winkeliers te waarschuwen, plaatste de uitbater de beelden op de Facebookpagina van de juwelenwinkel. "Daarin vragen we of iemand de mensen herkent", klinkt het. Het bericht werd in een mum van tijd meer dan 700 keer gedeeld. (TVDN/RLA)