Bende-slachtoffer David Van de Steen: “Iemand moet man op foto kennen”

David Van de Steen verloor in 1985 zijn ouders en zus bij de Bende-overval op een Delhaize in Aalst.
Belga/Photonews David Van de Steen verloor in 1985 zijn ouders en zus bij de Bende-overval op een Delhaize in Aalst.
Het kan niet moeilijk zijn de identiteit van de man te weten te komen die afgebeeld staat op een foto die speurders hebben vrijgegeven in het onderzoek naar de Bende van Nijvel. Dat zegt David Van de Steen in een reactie aan HLN. De man verloor in 1985 zijn ouders en zus bij de overval van de Bende van Nijvel op een Delhaize in Aalst.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

“Iemand moet hem kennen. Het is toch een gezicht dat je niet snel vergeet”, zegt Van de Steen. Hij denkt dat de naam vrij snel moet bekend worden. “Als dat iemand is uit het schuttersmilieu van de jaren 80, dan gaat het maar om vijftig à zestig mensen die elkaar allemaal zeer goed kenden. Je ziet ook dat het iemand is die al iets heeft meegemaakt. Dat is een doorleefde man.”

Van de Steen en de andere nabestaanden van het Bende-geweld werden gisteren door het federaal parket op de hoogte gebracht van de foto. “Het zou gaan om een foto die in het dossier van de Delta-cel (die de Bende van Nijvel onderzocht, red.) zat”, aldus Van de Steen. “Ze hadden een naam, maar na een nieuwe controle blijkt die naam niet te kloppen met de persoon die op de foto staat.” 

Het Bende-slachtoffer gelooft erin dat Marianne Cappelle, die in februari 2018 de leiding kreeg in het onderzoek naar de Bende van Nijvel en met wie Van de Steen een goed contact onderhoudt, alles in het werk stelt om de zaak op te helderen. “Ik heb wel de indruk dat zij echt antwoorden probeert te vinden en alle losse eindjes aan elkaar probeert te knopen.” Dat is ook wat ze nu aan het doen is, zegt Van de Steen, namelijk uitzoeken “wie die man op de foto is”.

Lees ook:

Marianne zonder Vrees: magistrate deinst voor niks of niemand terug in zaak Bende van Nijvel (+)

De Bende van Nijvel, al meer dan 35 jaar een mysterie: deze onderzoekspistes liepen allemaal dood (+)

Speurders in het onderzoek naar de Bende van Nijvel zijn op zoek naar de identiteit van de man op deze foto.
Federale politie Speurders in het onderzoek naar de Bende van Nijvel zijn op zoek naar de identiteit van de man op deze foto.3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Robert DE REU

    Een ding is zeker deze man is zomaar niet op een foto verschenen, dus er is ook een fotograaf die de foto heeft genomen, maar men vergeet vele van die mensen zijn reeds overleden of stokoud, eerlijk ik zou er niet meer op rekenen dat hier nog een doorbraak komt, was een grote Politieke kwestie, en dat potje is voor eeuwig gedoken.

  • Jo Bosman

    Mr Van de Steen.Bekijk uw eigen foto van 34 jaar geleden en deze van nu. Dan weet u ook hoeveel kans u maakt om deze persoon te vinden of het feit dat iemand zich hem nog herinnerd. Die kans is vrijwel Nihil

  • Wim Salomon

    Dat hij het vraagt aan zijn advocaat. Enige tijd geleden verklaarde Vermassen dat de namen van de daders in het dossier stonden. Dat hij ze dan noemt.