Bekendste nachtclub van stad wisselt na 16 jaar van eigenaar: Dean Janssens (25) neemt The Factory over

Dean Janssens is de nieuwe uitbater van The Factory.
Rutger Lievens Dean Janssens is de nieuwe uitbater van The Factory.
Dean Janssens (25) van James Drinks & Fingerfood neemt vanaf juli The Factory in de Sluierstraat in Aalst over. Zo verandert de bekendste nachtclub van de stad na 16 jaar van eigenaar. Het was al een tijdje duidelijk dat uitbaters Karim Touh en Filip De Meester zich wilden focussen op het verzamelen van Michelin-sterren met hun restaurant Cul’eau. The Factory verandert deze zomer van naam.

Het was een publiek geheim dat Karim Touh en Filip De Meester naar een overnemer op zoek waren. Na 16 jaar The Factory zegt het duo ondernemers het nachtleven vaarwel en willen ze zich toeleggen op Cul’eau, het restaurant aan de Gentsesteenweg dat op geen tijd goeie punten scoorde bij Michelin en Gault&Millau.

“Ik ken Karim en Filip van bij Cul’eau, waar ik geholpen heb bij de opstart, anderhalf jaar geleden. Ik ben toen ook twee maanden manager geweest van The Factory, zodat zij zich konden concentreren op Cul’eau”, zegt Dean Janssens. Hij merkte toen al dat de club veel potentieel had. “Er was toen al interesse bij mij, maar toen kwam de opportuniteit om op de Grote Markt James Drinks & Fingerfood te openen”, zegt Dean. De interesse is nooit verdwenen en ook Karim en Filip stonden positief tegenover een overname door Dean. “Ze hadden het niet aan de grote klok gehangen dat ze een overnemer zochten, ze wilden niet dat er iemand kwam die de club naar de botten zou helpen”, zegt Dean. “Ze zullen me het eerste jaar ook coachen, Karim en Filip weten als geen ander de ‘do’s’ en de ‘don’ts’.”

Karim en Filip hadden het nooit aan de grote klok gehangen dat ze een overnemer zochten, ze wilden niet dat er iemand kwam die de club naar de botten zou helpen. Ze zullen me het eerste jaar ook coachen, Karim en Filip weten als geen ander de ‘do’s en de don’ts’

Dean Janssens

Dean Janssens verraste Aalst al door in het pand waar vroeger de bruine kroeg De Coninck Van Spagniën was gevestigd het hippe James Drinks & Fingerfood op te starten. En of dat een succes is geworden. De zaak is op sommige momenten te klein. “Er zijn avonden dat het beneden en boven volzet is en dat ook alle stoeltjes op het terras ingenomen zijn waardoor we mensen moeten weigeren. Ik zie potentieel om in de toekomst naar andere steden te groeien”, zegt Dean.

Karim Touh en Filip De Meester in hun zaak Cul'eau.
Foto Rutger Lievens Karim Touh en Filip De Meester in hun zaak Cul'eau.

Nieuwe naam, nieuw interieur

Eerst wil Dean The Factory openen, al zal de club niet meer The Factory heten. De naam en het interieur hebben een link met de jaren 90, de hoogdagen van de housemuziek. Dat is niet waar de jeugd van tegenwoordig naar op zoek gaat. “In juli maken we de nieuwe naam bekend en zullen we The Factory verbouwen. Er zal niks hetzelfde blijven, de naam, de muziek, het interieur en zelfs de drankjes veranderen. De focus komt te liggen op R&B. Vrijdagavond wordt Student Friday. Op zaterdag willen we bekende namen naar Aalst halen.”

Zal het jongeren kunnen overtuigen om Aalst in te wisselen voor Brussel? “Op het terras van James zie ik het vaak: jonge mensen aperitieven in Aalst, maar dan vertrekken ze naar de grote steden Antwerpen, Gent of Brussel. In de buurt is er niks meer om naartoe te gaan. Daar willen we verandering in brengen”, besluit Dean.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.