Bedrijven bundelen krachten in milieucharter

Het stadsbestuur, de Aalsterse bedrijven en organisaties bij Voka.
Repro Rutger Lievens Het stadsbestuur, de Aalsterse bedrijven en organisaties bij Voka.
Hogeschool Odisee, woon- en zorgcentrum Denderrust, Bolton, Groep Intro en Movianto - allemaal uit Aalst - hebben zich geëngageerd om deel te nemen aan het Voka Milieucharter 2017.

"Zij zetten zich in om de milieuwetgeving te respecteren én extra inspanningen te leveren. Een sterk signaal aan de bedrijfswereld dat hopelijk andere collega's inspireert en motiveert om in de toekomst te kiezen voor dit traject", zegt Voka. "Deelnemers leggen aan het einde van het actiejaar hun realisaties voor aan een team van onafhankelijke deskundigen en ontvangen bij een positieve evaluatie het felbegeerde Milieucharter."

Mentaliteitswijziging

Schepen van Energie Ann Van de Steen (SD&P) is tevreden. "Hoe kunnen we het milieu minder belasten en minder CO2 uitstoten? Wel, door minder energie te gaan verbruiken en waar mogelijk in te zetten op hernieuwbare energie. Deze aandachtspunten komen ook aan bod binnen dit charter. Besparingen van twintig procent zijn zeker haalbaar. Meestal kunnen een mentaliteitswijziging en enkele kleine, maar doeltreffende ingrepen, makkelijk voor een aanzienlijke besparing zorgen. Ik kijk al uit naar de resultaten", zegt ze.


"Het Voka Milieucharter past binnen het actieplan van de Burgemeestersconvenant, een project dat wordt uitgevoerd door de dienst Milieu en vzw Bea van de stad Aalst", klinkt het bij schepen van Leefmilieu Iwein De Koninck (CD&V). (RLA)