Auxilia-vrijwilligers helpen bij huiswerk

Keshia begeleidt Kiano (7) met zijn huiswerk.
Foto Lievens Keshia begeleidt Kiano (7) met zijn huiswerk.
Een 30-tal vrijwilligers van de vereniging Auxilia helpt in Aalst evenveel kinderen bij het maken van hun huiswerk. Zo worden zo'n 30 kinderen uit kansarme gezinnen begeleid bij hun huistaken en gaan ze sneller vooruit op school. En er worden nóg vrijwilligers gezocht.

De vraag is op dit moment immers groter dan het aanbod bij de vereniging voor huiswerkbegeleiding. "Op onze wachtlijst staat nog een tiental kinderen", zegt Dieter Debruyn die begin dit schooljaar Auxilia in Aalst opstartte. "Je hoeft geen cursus te volgen. Je doet gewoon wat elke ouder zou doen die zijn kind begeleidt bij het huiswerk. De begeleiding vindt altijd thuis bij het kind plaats", zegt hij.


Zo begeleidt Keshia Cautaerts dit schooljaar Kiano (7). "Via de Vierdewereldgroep heb ik de contactgegevens gekregen van Auxilia", zegt mama Anja. "Kiano haalde slechte punten op school, maar nu Keshia er is, gaat het al veel beter. Zijn laatste rapport is het bewijs: supergoeie punten. Keshia komt wekelijks langs bij Kiano en dat werpt zijn vruchten af."


"Leren lezen, schrijven en spreken, we doen het stap voor stap", zegt Keshia. "Een buurvrouw was met Auxilia begonnen en ik zocht ook vrijwilligerswerk en dan nog liefst iets met kinderen. Het is gewoon super. Ik heb tijd, dus is zo'n uurtje per week met Kiano nuttig besteed. En omdat het zo'n leuk gezin is, heb ik ook al eens spaghetti gemaakt. Ik ben begonnen in december, maar ben al deel van de familie", zegt Keshia.


Wie info wil over Auxilia of wil inschrijven als vrijwilliger mailt naar auxilia.aalst@gmail.com. Website: www.auxilia-vlaanderen.be (RLA)