Ann Van de Steen (Lijst A): “Niemand heeft definitie voor ‘Aalsters DNA’”

Ann Van de Steen
Lijst A Ann Van de Steen
Ann Van de Steen (Lijst A) zetelt vanavond voor het eerst in de oppositie van de gemeenteraad van Aalst na 12 jaar als schepen en ze belooft haar kritiek niet te sparen. “Dit bestuursakkoord is een optelling van veel gedachten, doelloos opgesomd. Zonder rode draad, meevarend met de stroom, evenwel met de roeispanen in de boot”, zegt ze.

Wie denkt dat Ann Van de Steen (Lijst A) na twaalf jaar als schepen aan het roer van Openbare Werken het zo’n beetje heeft gezien in de Aalsterse politiek, denkt verkeerd. Lijst A, met verkozenen Cathy Grysolle en Ann Van de Steen wil ‘hard doch constructief’ oppositie voeren. De partij haalt hard uit naar het bestuursakkoord van N-VA, Open Vld en CD&V.

“Er worden amper antwoorden geboden aan de meest prangende vragen van deze tijd die nu daadkrachtig en duurzaam moeten worden aangepakt. De stijgende armoede bij onze oudere inwoners, bij onze alleenstaanden en in onze gezinnen met kinderen, de vergrijzing, de eenzaamheid, de giftige lucht in onze straten en het verkeersinfarct waar de Aalstenaars bijna dagelijks mee worden geconfronteerd, om er maar enkele op te noemen”, zegt Lijst A.

Aalsters DNA?

Lijst A zet ook vraagtekens bij het bestaan van een typisch Aalsters DNA, waarvan sprake in het bestuursakkoord. “Dringende zaken die meer aandacht in dit bestuursakkoord verdienden dan bijvoorbeeld het feit dat dit stadsbestuur elk beleidsinitiatief wil toetsen aan het typische Aalsterse DNA waar vooralsnog niemand een definitie voor heeft”, zegt Ann Van de Steen.

“Het bestuursakkoord is een optelling van veel gedachten, doelloos opgesomd. Zonder rode draad, meevarend met de stroom, evenwel met de roeispanen in de boot”, luidt het.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.