Alkuone toverde de Sint-Jozefskerk om tot een danstempel

Alkuone in actie in de Sint-Jozefskerk.
Alkuone Alkuone in actie in de Sint-Jozefskerk.
Om een vlag de lucht in te zwieren moet je ofwel in de open lucht optreden, ofwel een zaal vinden met een hoog genoeg plafond. Alkuone bouwde voor hun spektakelstuk ‘Anno’ de Sint-Jozefskerk in Aalst om tot een danstempel en gooide er vlaggen in de lucht. “Een unieke setting, aangezien zeer weinig indoor locaties hoog genoeg zijn voor het betere vlaggenwerk”, zegt de Aalsterse kunstgroep.

Beide voorstellingen van Anno waren in geen tijd uitverkocht. “Vlaggendansers en trommelaars namen toeschouwers in twee voorstellingen mee over de grenzen van ruimte en tijd. Dat deden we in de Sint-Jozefkerk, die voor de gelegenheid werd omgetoverd tot een danstempel avant la lettre. Een unieke setting, aangezien zeer weinig indoor locaties hoog genoeg zijn voor het betere vlaggenwerk”, zegt Sophie Moerenhout van Alkuone.

Alkuone gaat al 61 jaar mee en net als de muziek en de dans, zijn de leden en medewerkers van alle leeftijden. “Vandaag telt Alkuone meer dan 150 leden, medewerkers en bestuursleden. De jongste deelnemers zijn zes jaar, en zowel tieners als volwassenen voelen zich thuis in de Alkuone-familie. Ook stichter Oscar Van Malder was op beide voorstellingen aanwezig om tevreden vast te stellen dat de kunstgroep die hij in 1957 oprichtte nog steeds een publiek weet te charmeren”, zegt Sophie.

Alkuone gaat er prat op alles zelf te doen. “Niet alleen wat op het podium gebeurt, maar ook de volledige regie, de promotie, de make-up, de kostuums, het geluid en de belichting worden door leden verzorgd”, zegt ze.

Wie Alkuone wenst in te zetten voor een groot of klein spektakel, stoet of parade, kan terecht op www.alkuone.be of contact opnemen via info@alkuone.be.

Alkuone in actie in de Sint-Jozefskerk.
Alkuone Alkuone in actie in de Sint-Jozefskerk.
Alkuone in actie in de Sint-Jozefskerk.
Alkuone Alkuone in actie in de Sint-Jozefskerk.
Alkuone in actie in de Sint-Jozefskerk.
Alkuone Alkuone in actie in de Sint-Jozefskerk.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.