Alerte garagist haalt oma en kleinzoon Vince (5) net op tijd uit brandende wagen

De Opel Meriva vatte onderaan vuur.
Koen Moreau De Opel Meriva vatte onderaan vuur.
Garagist Thomas uit Mere verrichte vrijdagmiddag een ware heldendaad. De man merkte in de file op de Gentsesteenweg naar Aalst net op tijd een brandende wagen op. Hij stapte uit, rukte het portier van de wagen open en waarschuwde de inzittenden.

Als garagist, gevestigd op de hoek van de Lindekouter met de Oudenaardsesteenweg in Mere, wist Thomas vrijdagmiddag meteen dat er geen tijd te verliezen was. “Ik reed achter een Opel Meriva toen ik onderaan rook en vlammen zag op de plaats waar de brandstofleidingen lopen. Met een kind op de achterbank moest ik niet twijfelen”, vertelt hij. Zonder aarzelen liep hij naar de wagen van zijn voorligger, rukte het portier open en verwittigde Brenda De Cort uit Burst en haar kleinzoon Vince (5) zodat die zich in veiligheid konden brengen.

In een mum van tijd arriveerden brandweerwagens uit Aalst en Lede waardoor het vuur snel gedoofd was. “Ik had niks gemerkt. Een geluk dat dit in de file gebeurde en ik met een Diesel rijdt waardoor er uiteindelijk enkel materiële schade is”, reageerde Brenda De Cort na afloop. Wat er precies fout liep, moet onderzocht worden. “Ik kocht deze wagen nog maar enkele weken geleden bij een officiële Opel-verdeler.”

Dankzij Garagist Thomas raakte de 5-jarige Vince Van Crombrugge ongedeerd uit de wagen.
Koen Moreau Dankzij Garagist Thomas raakte de 5-jarige Vince Van Crombrugge ongedeerd uit de wagen.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.